Κόσμος

Ουαλία: Lockdown σε Κάρντιφ και Σουόνσι λόγω κορονοϊού

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στην πρωτεύουσα Κάρντιφ και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Σουόνσι, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ουαλίας Βον Γκέτινγκ, οι τοπικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν θα μπορούν να εισέρχονται ή να εξέρχονται από αυτές χωρίς σοβαρό λόγο.

«Δεν θα μπορούν προς το παρόν να συναντούν σε εσωτερικούς χώρους ανθρώπους με τους οποίους δεν ζουν μαζί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί στο Σουόνσι και το Κάρντιφ θα τεθούν σε ισχύ το βράδυ της Κυριακής, ενώ στην πόλη Λανέλι το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμη Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ολλανδία με 2.777 περιστατικά

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος στο Σουόνσι και το Κάρντιφ θα πρέπει να θεωρήσουν το Σαββατοκύριακο ως ευκαιρία για ξεφάντωμα», δήλωσε ο Γκέτινγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές θα παρακολουθούν και άλλες περιοχές για να δουν εάν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 9
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ