Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ουαλία: Θα επιτρέπονται οι συναντήσεις μεταξύ… δύο νοικοκυριών

κορονοϊός Ισπανία

Συναντήσεις μεταξύ δύο νοικοκυριών σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται από τη Δευτέρα στην Ουαλία, εφόσον δεν χρειάζεται να απομακρύνονται περισσότερο από πέντε μίλια από την εστία τους και τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ουαλίας που χαλαρώνει… λίγο τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης διοίκησης στην Ουαλία, Μαρκ Ντρέικφορντ, παρουσίασε το σχέδιο «μένουμε τοπικά» με τις νέες οδηγίες για την αρχική χαλάρωση κάποιων περιορισμών από την επόμενη εβδομάδα.

Click4more: Ελβετία: Ο πρώτος θάνατος βρέφους από τον κορονοϊό

Όπως είπε, εξαίρεση στον κανόνα των πέντε μιλίων αποτελούν όσοι ταξιδεύουν για τη δουλειά τους, αναζητούν φροντίδα ή θέλουν να ψωνίσουν βασικά αγαθά και δεν μπορούν να το κάνουν στην περιοχή τους. Από τη Δευτέρα, εξάλλου, θα επιτρέπονται οι γάμοι μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας), ενώ και καταστήματα που εμπορεύονται μη βασικά αγαθά θα αρχίσουν τις προετοιμασίες για να λειτουργήσουν μετά από διάστημα τριών εβδομάδων. Οι τουριστικοί προορισμοί και χώροι φυσικής ομορφιάς θα παραμείνουν κλειστοί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις