Ουγγαρία: Καμία σκέψη για επιπλέον μέτρα παρά την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων

Μπορεί κάθε μέρα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ουγγαρία να αυξάνονται, ωστόσο η κυβέρνηση… δεν πολυψήνεται να πάρει άλλα μέτρα.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, παρόλο που υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σταθερή αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

“Η κυβέρνηση θα εξετάσει τα στοιχεία για τα κρούσματα και πάλι την επόμενη εβδομάδα για να αξιολογήσει τις αποφάσεις της”, δήλωσε ο προσωπάρχης Γκεργκέλι Γκούλιας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τα ισχύοντα μέτρα και δεν θα υπάρξει αλλαγή έως την κυβερνητική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Γκούλιας.

6.360 νέα κρούσματα

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 6.360 νέα κρούσματα κορονοϊού, η δεύτερη υψηλότερη ημερήσια αύξηση από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο αριθμός των θανάτων –115 νεκροί– ήταν ο τρίτος υψηλότερος που έχει καταγραφεί παρά το μερικό lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η χώρα έκλεισε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα εστιατόρια και επέβαλε διευρυμένη απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 11 Νοεμβρίου ενώ αυτή την εβδομάδα περιόρισε τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων προκειμένου να προστατευτούν οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Γκούλιας δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη διενέργεια περισσότερων τεστ, μεταξύ άλλων σε δασκάλους και εργαζομένους στις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, μια κίνηση που ξεκίνησε αυτό τον μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Ισραήλ: Έξι έγκυες γυναίκες νόσησαν από τον μεταλλαγμένο κορονοϊό

Ισραήλ: Έξι έγκυες γυναίκες νόσησαν από τον μεταλλαγμένο κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι έξι έγκυες γυναικες οι έχουν μολυνθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊολυ το οποίο ταυτοποιήθηκε αρχικά ... Διαβάστε περισσότερα
Ολλανδία: Συνελήφθη ο «Ασιάτης Ελ Τσάπο»   – Ποιος είναι Τσε Τσι Λοπ

Ολλανδία: Συνελήφθη ο «Ασιάτης Ελ Τσάπο» – Ποιος είναι Τσε Τσι Λοπ

Η αστυνομία στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο αρχηγός ενός επεκτεινόμενου ασιατικού συνδικάτου ναρκωτικών. Ο ίδιος μάλιστα ήταν ... Διαβάστε περισσότερα
Μεξικό: Βρέθηκαν 19 απανθρακωμένα πτώματα – Τους «γάζωσαν» στις σφαίρες και τους πυρπόλησαν

Μεξικό: Βρέθηκαν 19 απανθρακωμένα πτώματα – Τους «γάζωσαν» στις σφαίρες και τους πυρπόλησαν

Τουλάχιστον 19 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Μιγκέλ Αλεμάν στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας Ταμαουλίπας (βόρεια). ... Διαβάστε περισσότερα