Κόσμος

Ουγγαρία: Παραπέμπεται σε Δικαστήριο της ΕΕ επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουγγαρία παραπέμπεται στο Δικαστήριο της ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, επειδή με τη νέα της νομοθεσία παραβιάζει τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς, τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων, καθώς και τις αξίες της ΕΕ.

Στη νομοθεσία περιλαμβάνονται διακρίσεις κατά προσώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους (ιδίως των ΛΟΑΤΚΙ), για αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ουγγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω ουγγρική νομοθεσία αφορά και στοχεύει περιεχόμενο που προωθεί ή απεικονίζει τη λεγόμενη «απόκλιση από την ταυτότητα του εαυτού η οποία αντιστοιχεί στο φύλο κατά τη γέννηση, αλλαγή φύλου ή ομοφυλοφιλία» για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η παραπομπή της Ουγγαρίας στο Δικαστήριο της ΕΕ αποτελεί το επόμενο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει που κίνησε η Επιτροπή τον Ιούλιο του 2021. Δεδομένου ότι οι ουγγρικές αρχές δεν απάντησαν επαρκώς στις ανησυχίες της Επιτροπής σχετικά με την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και δεν περιέλαβαν καμία δέσμευση για την άρση της ασυμβατότητας, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ουγγαρία το Δεκέμβριο του 2021.

«Η προστασία των παιδιών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της. Ωστόσο, το ουγγρικό δίκαιο περιέχει διατάξεις που δεν δικαιολογούνται από την προώθηση του θεμελιώδους αυτού συμφέροντος ή που είναι δυσανάλογες για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού», τονίζει η Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τρίτο τρένο κινούνταν στην αντίθετη γραμμή – Σταμάτησε 2 χλμ. πριν το σημείο της σύγκρουσης
Το «μποτιλιάρισμα» σε 6 τρένα, μόλις μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της σύγκρουσης - 69 επιβεβαιωμένοι θάνατοι και στους 70 οι αγνοούμενοι
Ισπανία
Η Γαλλία σε αναβρασμό: Τα Κίτρινα Γιλέκα βγαίνουν ξανά στους δρόμους – Διαδηλώσεις από σήμερα παρουσία 70.000 αστυνομικών
Πορεία σήμερα στην πόλη Τραπ όπου έγινε την περασμένη εβδομάδα τρομοκρατική επίθεση - Καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κατσαρόλες των «κίτρινων γιλέκων» έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και πάλι σήμερα
REUTERS