Κόσμος

Ουγκάντα: Μαθητές έκαναν παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η 28η Οκτωβρίου αποτέλεσε ημέρα γιορτής και για εκατοντάδες μαθητές της Ουγκάντα, οι οποίοι έκαναν παρέλαση έξω από τα σχολεία τους για να τιμήσουν την ελληνική επέτειο του «Όχι».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει αφιερώσει τη ζωή του σε φτωχά και ορφανά παιδιά στην Ουγκάντα. Για τον ορθόδοξο ιερέα η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει τον αγώνα τον αδυνάτων κατά των ισχυρών, της δικαιοσύνης κατά της αδικίας και της δημοκρατίας κατά της τυραννίας, αξίες πανανθρώπινες και καθολικές.

Χάρη σε δωρεές ιδιωτών από την Ελλάδα και τη στήριξη της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Καμπάλας, ο πατέρας Αντώνιος διαχειρίζεται τρία οικοτροφεία που παρέχουν εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, τροφή και στέγη σε πάνω από 1.200 φτωχά και ορφανά παιδιά στην Ουγκάντα, στα οποία θέλει να προσφέρει ελπίδα και αξιοπρέπεια.

Μιλώντας στο greekreporter.com, ο πατέρας Αντώνιος δηλώνει ότι τα σχολεία του γιορτάζουν κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου. Οι μαθητές κάνουν παρέλαση έξω από τα σχολεία, κυματίζοντας ελληνικές σημαίες, και στη συνέχεια συγκεντρώνονται στην εκκλησία που βρίσκεται στη φτωχή περιοχή Λουγουίρο.

Δείτε βίντεο:

«Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου πρώτα απ’ όλα για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Αλλά και επειδή θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος» αναφέρει ο πατέρας Αντώνιος.  «Τα παιδιά στην Ουγκάντα μαθαίνουν να λένε πάντα “Ναι”. Τους διδάσκω ότι μερικές φορές πρέπει να πουν “Όχι”, όπως είπαν οι Έλληνες στις φασιστικές δυνάμεις του 1940. Οι άνθρωποι θα πρέπει να πειστούν γιατί θα πρέπει να πουν “Ναι”», εξήγησε.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από greekreporter.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη κόλαση στο Βέλγιο: 30.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, εκκενώνεται πόλη της Γερμανίας κοντά στα σύνορα όπου πλησιάζει η φωτιά
Ήδη νωρίτερα χθες ο δήμος είχε απευθύνει σύσταση στους πολίτες να φύγουν, όταν ακόμη το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν ενάμισι χιλιόμετρο από τα σύνορα της Γερμανίας και 1,8 χλμ. από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή
βελγιο
Τραμπ: Η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν δείχνει ότι ενώνεται η Μέση Ανατολή
Η Τουρκία, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία έχουν επίσης κοινό το ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες μεσολάβησης για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ