Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ουκρανία: 10 οι νεκροί από το ρωσικό βομβαρδισμό στην Λβιβ

Ουκρανία: 10 οι νεκροί από το ρωσικό βομβαρδισμό στην Λβιβ

Στους 10 έχουν ανέβει οι νεκροί από πυραυλικό πλήγμα της Ρωσίας στη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, η οποία έπληξε μεγάλη πολυκατοικία.

Η στέγη και ο πάνω όροφος του κτιρίου έχουν καταστραφεί στη “χειρότερη επίθεση εναντίον πολιτικών υποδομών της Λβιβ από την αρχή του πολέμου”, όπως δήλωσε ο Αντρίι Σαντόβιι δήμαρχος της πόλης αυτής της Ουκρανίας, που απέχει 70 χιλιόμετρα από την Πολωνία.

“Ένα δέκατο πτώμα μόλις εντοπίστηκε. Πρόκειται για μία γυναίκα”, ανέφερε ο ίδιος στο Telegram, προσθέτοντας ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας στο κατεστραμμένο κτίριο.

Ο Σαντόβιι κήρυξε δύο ημέρες πένθους προς τιμή των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Μακσίμ Κοζίτσκι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του κτιρίου αργά χθες το βράδυ. Μεταξύ των νεκρών είναι μια 32χρονη γυναίκα και η 60χρονη μητέρα της. Εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες φτάνουν τους 42, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας επεσήμανε ότι η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον της Λβιβ με πυραύλους Kalibr, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι επτά από τους δέκα καταρρίφθηκαν.

Ο Σαντόβιι δήλωσε ότι από τη ρωσική επίθεση υπέστησαν ζημιές 35 σπίτια, ένα κτίριο γραφείων, μια φοιτητική εστία, ένα σχολείο και 50 οχήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις