Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: 8 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Λουγκάνσκ – Ήχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα

Ουκρανία: 8 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Λουγκάνσκ – Ήχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού στο Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Παράλληλα οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλη την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο.

“Μην αγνοείτε τις σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού, παραμείνετε στα καταφύγια”, έγραψε στο Telegram ο Κίριλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας.

8 νεκροί στο Λουγκάνσκ – «Έριξαν πυραύλους HIMARS»

Από τον βομβαρδισμό στο Λουγκάνσκ καταστράφηκε κτίριο στο χωριό Λαντρατίβκα και κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, όπως αναφέρει το το TASS, ενώ τουλάχιστον 8 σκοτώθηκαν

Υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι που εκπροσωπούν το Λουγκάνσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού δήλωσαν ότι η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS εναντίον του Λαντρατίβκα στις 04:10 σήμερα τα ξημερώματα, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Ο επικεφαλής «της λαϊκής πολιτοφυλακής» του Λουγκάνσκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Σβατόβε από τον ουκρανικό στρατό σήμερα το πρωί. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις