Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουκρανία: Αναφορές για 6 νεκρούς από βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Ντόνετσκ

Ουκρανία: Αναφορές για 6 νεκρούς από βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Ντόνετσκ

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί αφού ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πενταώροφο κτίριο κατοικιών στην επαρχία Ντόνετσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Ο κυβερνήτης της Ουκρανικής περιφέρειας Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι το πλήγμα εξαπολύθηκε χθες Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος έξι ανθρώπων ενώ οι τραυματίες είναι πέντε, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους, τουλάχιστον 34 άνθρωποι ενδέχεται να είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Από την πλευρά του ο ρωσικός στρατός διαβεβαίωσε ότι επέφερε σημαντικές ζημιές στον στρατό και τον εξοπλισμό των Ουκρανών στις επαρχίας Μικολάεφ και Ντνιπροπετρόφσκ.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός βομβάρδισε τις επαρχίες Ντόνετσκ και Χάρκοβο, όπου σύμφωνα με την τοπική ουκρανική εισαγγελία τραυματίστηκαν έξι άμαχοι.

Οι αυτονομιστικές «αρχές» της Ζαπορίζια κατηγόρησαν το Κίεβο ότι έχει διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός «έχει ξεκινήσει να ανασυντάσσεται ή μάλλον να αναδιαμορφώνει τις ομάδες του και προετοιμάζεται για νέες ενέργειες στο Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ και το Μπάχμουτ», ανέφερε ο Κιριλένκο.

«Όλη η γραμμή του μετώπου βομβαρδίζεται αδιάκοπα», πρόσθεσε.

«Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με δύο ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι», επεσήμανε ο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 591 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.548 έχουν τραυματιστεί μέχρι σήμερα στην επαρχία Ντονέτσκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις