Κόσμος

Ουκρανία: Άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να γλιτώσει την επιστράτευση

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας άνδρας στην Ουκρανία, για να μην συμμετάσχει στον πόλεμο που βρίσκεται η χώρα του.

Ο άνδρας ήταν καταζητούμενος αφού όταν ξεκίνησε ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, αρνήθηκε να στρατευθεί. Οι αρχές ωστόσο τον εντόπισαν (21.10.2024), τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σε κέντρο στρατολόγησης.

Η τραγικό κίνηση αυτού του ανθρώπου αναδεικνύει το πρόβλημα στρατολόγησης που υπάρχει στην Ουκρανία. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια πολέμου, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκονται στο μέτωπο, με πολλούς άνδρες να κρύβονται, να δωροδοκούν και να προσπαθούν να φύγουν προς το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα είναι και η πρόσφατη καμπάνια του ουκρανικού στρατού, που φωτογραφήθηκαν μοντέλα σε sexy πόζες πάνω σε άρματα μάχης για να πείσει άνδρες και γυναίκες να πάνε στον πόλεμο.

Η αυτοκτονία έγινε στην Πολτάβα, στην κεντροανατολική Ουκρανία, με τις αρχές να αναφέρουν πως βρήκαν νεκρό τον άνδρα με «προφανή σημάδια» αυτοκτονίας» μέσα σε αίθουσα του στρατολογικού γραφείου.

«Αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook το τοπικό στρατολογικό γραφείο, υποστηρίζοντας πως δεν του ασκήθηκε σωματική ή ψυχολογική πίεση.

Η αστυνομία ερευνά ωστόσο τις συνθήκες του θανάτου του.

Από όταν η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, έχουν ανέβει αμέτρητα βίντεο στα social media που δείχνουν Ουκρανούς να οδηγούνται με τη βία στα στρατολογικά γραφεία ενώ δεν θέλουν. Κάποιες φορές οι στρατολόγοι φαίνονται να χτυπούν και απλά να πετούν τους άνδρες μέσα σε βανάκια.

Οι περισσότεροι άνδρες που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία δεν έχουν το δικαίωμα να φύγουν από την Ουκρανία αν και χιλιάδες διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Δεκάδες άνθρωποι μάλιστα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα κολυμπώντας σε ποτάμια.

Το σύστημα επιστράτευσης της Ουκρανίας έχει δεχθεί έντονες κριτικές για τις «αδικίες» και τη διαφθορά του, κάτι που ανάγκασε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απολύσει όλα τα στελέχη που ήταν αρμόδια για τη στρατολόγηση το 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη Γάζα σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ Στιβ Γουίτκοφ - Συναντήθηκε χθες με Μπενιαμίν Νετανιάχου
Θα επιθεωρήσει κέντρα διανομής βοήθειας και θα συναντήσει κατοίκους στη Γάζα που απειλείται από γενικευμένο λιμό - Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη
Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ
Με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία στους 35°C θα ταξιδέψουν οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού σχεδόν όλη την εβδομάδα και ενώ θα επικρατήσουν τα χαρακτηριστικά μελτέμια του Αυγούστου αλλά και λίγες βροχές
Ταξιδιώτες στο λιμάνι του πειραιά
Φρίκη στην Ιταλία: Σκότωσαν, διαμέλισαν και έθαψαν στον ασβέστη 35χρονο – Χειροπέδες στη μητέρα και τη σύντροφό του
Φέρονται να έκρυψαν ό,τι είχε απομείνει από τον άτυχο άνδρα, πρώτα στο εσωτερικό του σπιτιού και στην συνέχεια να πέταξαν το κατατεμαχισμένο πτώμα στα σκουπίδια
Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας στη σκηνή του εγκλήματος στην Ιταλία