Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Μικολάιφ για να εντοπίσουν συνεργάτες των Ρώσων

Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Μικολάιφ για να εντοπίσουν συνεργάτες των Ρώσων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΟΥ REUTERS

Οι αρχές στην πόλη Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, θα επιβάλουν μια ασυνήθιστα μεγάλη σε διάρκεια απαγόρευση κυκλοφορίας από αργά σήμερα έως νωρίς τη Δευτέρα, προσπαθώντας να εντοπίσουν ανθρώπους που συνεργάζονται με τη Ρωσία.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής. Το Μικολάιφ, το οποίο δέχεται σφυροκόπημα καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, βρίσκεται κοντά στα υπό ρωσική κατοχή τμήματα της στρατηγικά σημαντικής περιοχής της Χερσώνας, όπου η Ουκρανία σχεδιάζει αντεπίθεση.

Ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης στην περιοχή Μικολάιφ, δήλωσε σε κατοίκους ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύσει από σήμερα το βράδυ στις 11 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) έως τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, δεν σημαίνει ότι η πόλη απειλείται από επικείμενη επίθεση.

«Δεν υπάρχει ένδειξη για περικύκλωση. Η πόλη θα είναι κλειστή για το σαββατοκύριακο. Σας παρακαλώ δείξτε κατανόηση. Κάνουμε επίσης προσπάθειες σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες. Θα γίνουν έλεγχοι σε συνοικίες», ανέφερε ο Κιμ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις