Κόσμος

Ουκρανία: Απέτυχαν με τον κορονοϊό και απομακρύνονται οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ουκρανική Βουλή ψήφισε σήμερα υπέρ της αποπομπής του υπουργού Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ, κάνοντας παράλληλα δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ίχορ Πετράσκο.

Η Βουλή επέρριψε στον Στεπάνοφ ευθύνες για αποτυχίες στην εκστρατεία εμβολιασμού των Ουκρανών κατά της Covid-19 και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Ουκρανία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και η εκστρατεία εμβολιασμού κωλυσιεργεί με μόλις 948.330 Ουκρανούς να έχουν λάβει μια πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι σήμερα.

Η χώρα των 41 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει από την αρχή της πανδημίας πέρσι πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα και 48.469 θανάτους.

Παράλληλα η Βουλή, που ψηφίζει τους διορισμούς υπουργών, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και ενδέχεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Πετράσκο, που ηγήθηκε του υπουργείου αυτού από τον Μάρτιο 2020.

Ο ίδιος ο Πετράσκο δεν γνωστοποίησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει το πόστο του στην επιστολή παραίτησης που κατέθεσε στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2% το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, παρά τις προσδοκίες για μια ανάκαμψη έπειτα από συρρίκνωση 4% το 2020, εξαιτίας της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία
Ο Τραμπ διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της αίθουσας Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τόσο ανόητο»
«Υπάρχει αναφορά fake news ότι θα αφαιρέσω την αίθουσα Τύπου και θα επαναφέρω την παλιά πισίνα, μπορεί να τη μεταφέρω σε μια λιγότερο ενοχλητική τοποθεσία αλλά η πισίνα δε θα επανέλθει ποτέ» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ