Κόσμος

Ουκρανία: «Δεν υπάρχει απειλή κλιμάκωσης του πολέμου» παρά μόνο «λεονταρισμοί» του Λαβρόφ

Ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι εκτίμησε σήμερα ότι δεν υπάρχει επικείμενη απειλή από την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία απορρίπτοντας σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ως λεονταρισμό.

Νωρίτερα ο Λαβρόφ είχε καλέσει τη διεθνή κοινότητα να μην υποτιμά τους σημαντικούς κινδύνους μιας πυρηνικής σύγκρουσης λέγοντας ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ σημαίνει “επί της ουσίας” ότι η Ατλαντική Συμμαχία εμπλέκεται σε έναν πόλεμο δι αντιπροσώπου με τη Ρωσία.

“Το σήμα κατατεθέν του Λαβρόφ στη διάρκεια 15 ετών ή περίπου τόσο που είναι υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, είναι αυτού του είδους οι λεονταρισμοί. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επικείμενη απειλή κλιμάκωσης. Αυτό που κάνει η Δύση για να στηρίξει τους συμμάχους της στην Ουκρανία είναι πολύ καλά μελετημένο… Ο,τι κάνουμε εμείς είναι μελετημένο για να αποφύγουμε μια απευθείας αντιπαράθεση με την Ρωσία”, είπε ο Χίπι στην τηλεόραση του BBC.

Μιλώντας στο Sky News ο Χίπι είπε ότι ενώ το ΝΑΤΟ ενισχύει την ανατολική πτέρυγά του, ως οργανισμός δεν παρέχει στρατιωτική βοήθεια.

“Η κοινότητα δωρητών δεν είναι το ΝΑΤΟ. Η προσπάθεια των δωρητών είναι κάτι το οποίο έχει συγκροτηθεί από χώρες, κάποιες από τις οποίες είναι πράγματι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά άλλες δεν είναι…δεν είναι το ΝΑΤΟ που παρέχει τη στρατιωτική βοήθεια”, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων. Ο βρετανός υπουργός αναγνώρισε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές για να χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία.

“Αυτό δεν αποτελεί απαραιτήτως πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που χειρίζονται εξοπλισμό τον οποίον έχουν εισαγάγει από άλλες χώρες και όταν χρησιμοποιούνται αυτοί οι εξοπλισμοί δεν κατηγορείς τη χώρα που τους παρασκεύασε, κατηγορείς τη χώρα που τους χρησιμοποίησε”, δήλωσε ο Χίπι στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με πτήση του «Αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από τις ΗΠΑ: Ανησυχία και σενάρια σε μια περίοδο παγκόσμιας έντασης
Το Boeing E-4B Nightwatch είναι ένα πλήρες κέντρο διοίκησης σχεδιασμένο για να προστατεύει τις ΗΠΑ από μια καταστροφική επίθεση και μπορεί ακόμη και να αντέξει τις επιπτώσεις μιας πυρηνικής έκρηξης
Το «αεροπλάνο της Αποκάλυψης»
Μαρτυρίες για πάνω από 200 νεκρούς στις διαδηλώσεις του Ιράν - Φουντώνει η λαϊκή οργή
Οι νεκροί έχουν σκοτωθεί από πραγματικά πυρά, καταγγέλει γιατρός - Ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, τόνισε ότι η χώρα του βιώνει συνθήκες πολέμου
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
11
Χάος από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν - 62 οι νεκροί, στις φλόγες η Τεχεράνη και άλλες πόλεις
Σύμφωνα με ερασιτεχνικά βίντεο, η ιστορική σημαία του Ιράν με το Λιοντάρι και τον Ήλιο αντικαθιστά σε ορισμένες περιπτώσεις τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας - Ο εξόριστος γιος του πρώην σάχη του Ιράν κάλεσε τον Τραμπ να παρέμβει άμεσα
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
12