Κόσμος

Ουκρανία: Διαψεύδει το Κίεβο την κατάληψη της Μαρίνκα από τους Ρώσους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε το βράδυ της Κυριακής τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την κοινότητα Μαρίνκα στην ανατολική Ουκρανία, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Δεν είναι ακριβές να μιλάμε για κατάληψη της Μαρίνκα», είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντρ Στούπουν μιλώντας στην κρατική τηλεόραση διαψεύδοντας τον Σεργκέι Σοϊγκού.  «Οι δυνάμεις μας βρίσκονται εντός της πόλης», πρόσθεσε.

«Η κοινότητα Μαρίνκα (…) απελευθερώθηκε πλήρως σήμερα», είχε πει ο Σεργκέι Σοϊγκού στη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Μαρίνκα είχε μετατραπεί σε φρούριο από τον ουκρανικό στρατό από το 2014, όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονέτσκ που κατέλαβαν την ομώνυμη πόλη. 

Ο Σοϊγκού είπε ότι «η απελευθέρωση της κοινότητας», που πριν από τον πόλεμο αριθμούσε 10.000 κατοίκους, «περιορίζει τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και μας δίνει πρόσθετες ευκαιρίες να συνεχίσουμε τη δράση μας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Πούτιν χαιρέτισε την είδηση, σχολιάζοντας ότι έτσι απομακρύνονται οι ουκρανικές δυνάμεις από το Ντονέτσκ και ο ρωσικός στρατός θα έχει την ευκαιρία «να διευρύνει τη ζώνη των επιχειρήσεών του».

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και μήνες να περικυκλώσουν και να καταλάβουν ένα άλλο ουκρανικό οχυρό, την πόλη Αβντιίβκα. Οι αυτονομιστές την είχαν καταλάβει για μικρό χρονικό διάστημα το 2014 αλλά στη συνέχεια ο ουκρανικός στρατός κατασκεύασε οχυρωματικά έργα γύρω από την πόλη, που θεωρείται «πύλη» προς το Ντονέντσκ. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέφερε νωρίς το πρωί σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «εξακολουθούν να απωθούν τον εχθρό στις περιοχές της Μαρίνκα και της Νοβομιχαϊλίφκα». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25