Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ουκρανία: Δηλητηρίασαν τη σύζυγο του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών, Μαριάνα Μπουντάνοβα

Ουκρανία: Δηλητηρίασαν τη σύζυγο του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών, Μαριάνα Μπουντάνοβα
O Κιρίλο Μπουντάνοφ, Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουκρανία μετά τα δημοσιεύματα ότι η Μαριάνα Μπουντάνοβα, η σύζυγος του Ουκρανού αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, νοσηλεύεται με συμπτώματα δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα.

Η εφημερίδα Babel ήταν η πρώτη που έγραψε ότι η Μαριάνα Μπουντάνοβα, η σύζυγος του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σημάδια δηλητηρίασης. Παράλληλα, πηγές του RBC-Ukraine επιβεβαίωσαν ότι δηλητηριάστηκε.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Σύμφωνα με τη «Βαβέλ», η Μπουντάνοβα διαγνώστηκε με δηλητηρίαση με βαρέα μέταλλα, τα οποία «δεν χρησιμοποιούνται με κανέναν τρόπο στο νοικοκυριό ή στο στρατό», κάτι που μπορεί να υποδηλώνει «εσκεμμένη προσπάθεια δηλητηρίασης ενός συγκεκριμένου προσώπου», σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η «Βαβέλ» γράφει ότι η υγεία της γυναίκας επιδεινωνόταν εδώ και καιρό, ενώ τώρα έχει υποβληθεί σε θεραπεία και βρίσκεται υπό ιατρικό έλεγχο.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ (Kyrylo Oleksiyovych Budanov) γεννήθηκε στο Κίεβο στις 4 Ιανουαρίου 1986. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 37 ετών, κατέχει ήδη τον βαθμό του στρατηγού «δύο αστέρων», που συνήθως στους δυτικούς στρατούς δίνεται σε αξιωματικούς άνω των πενήντα ετών.

Μετά την αποφοίτησή του από το Ινστιτούτο Επίγειων Δυνάμεων της Οδησσού το 2007, άρχισε να υπηρετεί στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, γνωστή με το ακρωνύμιο «GUR».

Πηγή: onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις