Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ουκρανία – Δήμαρχος Κιέβου: Αποκαταστάθηκαν η λειτουργία του μετρό και η υδροδότηση μετά τα ρωσικά χτυπήματα

Ουκρανία – Δήμαρχος Κιέβου: Αποκαταστάθηκαν η λειτουργία του μετρό και η υδροδότηση μετά τα ρωσικά χτυπήματα
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας δήλωσε νωρίς σήμερα ότι επαναλειτουργεί το δίκτυο του μετρό της πόλης καθώς και ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν επανασυνδεθεί στο δίκτυο υδροδότησης, μία ημέρα μετά το τελευταίο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων σε κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 70 πυραύλους χθες, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από τότε που το Κρεμλίνο εισέβαλε στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτάκτως διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε επίσης ότι το δίκτυο θέρμανσης έχει αποκατασταθεί στη μισή πόλη και το ηλεκτρικό ρεύμα έχει επιστρέψει στα δύο τρία της πρωτεύουσας.

«Ωστόσο θα εφαρμοστούν τα προγράμματα για διακοπές έκτακτης ανάγκης», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram. «Διότι το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντικό».

Ο Κλίτσκο είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτό τον μήνα για εικόνες «αποκάλυψης» στην ουκρανική πρωτεύουσα εάν συνεχίζονταν τα ρωσικά χτυπήματα από αέρος σε υποδομές, αλλά είχε επίσης δηλώσει ότι δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Παλεύουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στις 7 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις