Κόσμος

Ουκρανία: Επίθεση σε αυτοκίνητο που μετέφερε δημοσιογράφους της Bild – Ανάμεσά τους και Έλληνας φωτορεπόρτερ

Στιγμές τρόμου έζησαν ανταποκριτές της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ουκρανία όταν δέχτηκαν επίθεση, ενώ ήταν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης.

Οι δημοσιογράφοι ήταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, και συγκεκριμένα στο Λισιτσάνσκ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών όταν δέχτηκαν την επίθεση.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν επίσης ο ρεπόρτερ Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοισένκο. Οπως αναφέρει η Bild και οι τρεις τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ένα από τα τζάμια του οχήματος διαλύθηκε από τις εκρήξεις, οι οποίες όπως αναφέρεται ήταν πολλές εκρήξεις.

https://twitter.com/ronzheimer/status/1539584613311549440?s=20&t=H9rslwnCDJ8uVsOlNFUgtw

Οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, όταν δέχθηκαν πυρά στο όχημα τους.

Το Λισιτσάνσκ είναι γειτονικό στο Σεβεροντόνετσκ, και τα δύο στην περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η Bild γράφει ότι ακόμα δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι ήταν ο στόχος των πυρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Μπριζίτ Μπαρντό