Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία: Γαλλικός δορυφόρος αναμεταδίδει ρωσικά κανάλια προπαγάνδας όπως το RT

Ουκρανία: Γαλλικός δορυφόρος αναμεταδίδει ρωσικά κανάλια προπαγάνδας όπως το RT

Στην Ουκρανία ο υπουργός Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τκατσένκο ζήτησε να διακόψει ο γαλλικός δορυφορικός φορέας Eutelsat την αναμετάδοση ρωσικών καναλιών προπαγάνδας. Ο Eutelsat μεταδίδει δεκατρία ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, ιδίως του ομίλου RT.

Σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τκατσένκο, καλεί την κυβέρνηση Μακρόν να απαγορεύσει στον δορυφορικό φορέα Eutelsat, του οποίου το Παρίσι ελέγχει το 22%, την αναμετάδοση των προγραμμάτων «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας».

O Τκατσένκο επισημαίνει ότι η ίδια η ύπαρξη της ρωσικής τηλεοπτικής προπαγάνδας εξαρτάται από τις δυτικές τεχνολογίες και τονίζει ότι ο συγκεκριμένος δορυφορικός φορέας (σ.σ. Eutelsat) συνεργάζεται με δύο μεγάλες ρωσικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, την Tricolor TV και το NTV-Plus, καθώς και ότι μεταδίδει δεκατρία ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, ιδίως του ομίλου RT.

Υπογραμμίζοντας τη μη απαγόρευση ακόμη από την ΕΕ της παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε ρωσικά κανάλια προπαγάνδας, ο Ουκρανός υπουργός θεωρεί «εξαιρετικά σημαντική» την οργάνωση συνάντησης των χωρών συμμάχων της Ουκρανίας για τον καθορισμό «στρατηγικών στόχων», με σκοπό την αντιμετώπιση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Εκτιμά, ότι η Γαλλία, ως «ηγετική στρατιωτική δύναμη» στην ηπειρωτική Ευρώπη, πρέπει να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών στην Ευρώπη και στον κόσμο.

https://twitter.com/CauseUkraine/status/1594103738423189504?s=20&t=apvk404YDRsgdrM6t3S_Ug

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις