Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ουκρανία: «Η Δύση εμποδίζει τις συνομιλίες με την Ρωσία για ειρήνη» λέει ο Πεσκόφ

Ουκρανία: «Η Δύση εμποδίζει τις συνομιλίες με την Ρωσία για ειρήνη» λέει ο Πεσκόφ

Η Ρωσία κατηγόρησε τις χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία πως αποτρέπουν τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων διότι ο σκοπός τους είναι να τραβήξει ο πόλεμος σε μάκρος.

«Τώρα είναι η στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν τα πάντα στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

«Υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», τόνισε, «η Δύση δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς ούτε να σκεφτούν την ειρήνη, ούτε να μιλήσουν για αυτή, ούτε να συζητήσουν με τη ρωσική πλευρά.»

Αναφερόταν σε δηλώσεις «δυτικών» πολιτικών, που ανέφεραν πως δεν θέλουν να ασκήσουν καμία πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Παρόλα αυτά η στιγμή να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις θα έρθει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Ο Πεσκόφ διεμήνυσε ξανά πως για να αποκατασταθεί η ειρήνη, το Κίεβο θα χρειαστεί να αποδεχθεί τις αξιώσεις της Μόσχας — οι οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, από το 2014, και επίσης την αναγνώριση της απόσχισης των περιφερειών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Η ουκρανική κυβέρνηση απορρίπτει τις απαιτήσεις αυτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις