Κόσμος

Ουκρανία: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο, διότι θέλει να κατακτήσει όλη την χώρα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά ετοιμάζεται να συνεχίσει τις μάχες για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι θέλει να κατακτήσει όλη τη χώρα. Την εκτίμηση αυτή έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας και ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού.

Ο ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού, Ολέξιι Γκρόμοφ, δήλωσε σε στρατιωτική ενημέρωση για τον πόλεμο πως, παρά το ότι δεν περιμένει ότι η η Μόσχα θα εξαπολύσει επίθεση από τη Λευκορωσία, η Ρωσία εκπαιδεύει νέα στρατεύματα στο έδαφος της γειτονικής της χώρας και έχει μεταφέρει εκεί στρατιωτικά αεροσκάφη. «Το Κρεμλίνο. επιδιώκει να μετατρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια παρατεταμένη ένοπλη αντιπαράθεση», είπε ο Γκρόμοφ.

Ο ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού δεν είπε πάντως, ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του Κρεμλίνου με την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία που διαρκεί ήδη σχεδόν δέκα μήνες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, προειδοποίησε, στην ίδια ενημέρωση, ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές υποχωρήσεις του στρατού της Ρωσίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος της Ρωσίας είναι να κατακτήσει όλη την ουκρανική επικράτεια. «Εμείς και ο κόσμος δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, επειδή ο απώτερος σκοπός της Ρωσίας είναι να κατακτήσει όλη την Ουκρανία, και μετά μπορεί να προχωρήσει παραπέρα», τόνισε η Χάνα Μαλιάρ.

Θέλει νίκες για να δικαιολογήσει τον πόλεμο

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί πως η Ρωσία επιδιώκει απεγνωσμένα να αναιρέσει τις στρατιωτικές υποχωρήσεις που υπέστη πρόσφατα – περιλαμβανομένης μιας υποχώρησης από τη νότια πόλη Χερσώνα έπειτα από μήνες κατοχής – και να επιτύχει νίκες για να δικαιολογήσει τον πόλεμο με την Ουκρανία στη ρωσική κοινή γνώμη.

Η Ρωσία δεν έχει αποσαφηνίσει ποτέ πλήρως τους στόχους της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, για την οποία είπε ότι είχε εν μέρει σκοπό να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εξακολουθεί να ασφαλίζει τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που έχει κηρύξει ως δικά της, αλλά φαίνεται να εγκαταλείπει την κατάληψη άλλων περιοχών δυτικά και βορειοανατολικά τις οποίες έχει ανακαταλάβει η Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιμόζ: Το ιστορικό καμπαναριό των 43 μέτρων που χάθηκε μέσα στις φλόγες – Συγκλονιστικά βίντεο
Ο δήμαρχος της Λιμόζ υποστήριξε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν βρεθεί αντιμέτωπες με μεγάλη πίεση, αναφέροντας ότι είχαν ξεμείνει από μέσα απώθησης και διάλυσης συγκεντρώσεων ήδη από τις 15:15
Το δημαρχείο της Λιμόζ στις φλόγες
Πεδίο μάχης η Γαλλία από τις διαδηλώσεις: 800.000 βγήκαν στους δρόμους – 150 τραυματίες αστυνομικοί, 1.200 συλλήψεις και τεράστιες ζημιές
Τεράστια φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ, κατέρρευσε το καμπαναριό - Εικόνες ωμής βίας στους δρόμους της Γαλλίας - Λεηλασίες, τραυματισμοί και ζημιές με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση Μακρόν
REUTERS
7
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
70