Κόσμος

Ουκρανία: Η στιγμή της φονικής έκρηξης με θύμα υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε τον θάνατο του πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, Βαλερί Τρανκόφσκι, στη Σεβαστούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Στο βίντεο από τη Σεβαστούπολη το αυτοκίνητο μετά τη σφοδρή έκρηξη πιάνει φωτιά. Ο Τρανκόφσκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της 41ης ταξιαρχίας των πυραυλακάτων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Το αυτοκίνητο παγιδεύτηκε με εκρηκτικά και για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα. Μια 38χρονη, η οποία κατηγορείται ότι είχε παρακολουθήσει τον Τρανκόφσκι και ένας 47χρονος που φέρεται να έχει τοποθετήσει τα εκρηκτικά.

Ο Τρανκόφσκι ήταν υπό παρακολούθηση επτά ημέρες πριν το χτύπημα. Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμου Ρώρο Αξιωματικό, που έχει δολοφονηθεί στην Ουκρανία.

Πίσω από την εκτέλεση φαίνεται να κρύβεται η ουκρανική SBU και τον τιμώρησε για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να είχε διαπράξει ο Ρώσος αξιωματικός.

 

Ο Ρώσος αξιωματικός είχε δώσει εντολές για πυραυλικά χτυπήματα σε πολιτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 9
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ