Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία: Και η Σερβία συμβουλεύει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την χώρα

Ουκρανία: Και η Σερβία συμβουλεύει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την χώρα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Δύση με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο εισβολής της Ρωσίας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας (14.02.2022), καλώντας τους Σέρβους πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας, που διαμένουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν προσωρινά το έδαφος της χώρας αυτής» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας. «Συνιστούμε επίσης στους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας, που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία, να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής του ταξιδιού», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, δίδονται και τα στοιχεία επικοινωνίας της πρεσβείας της Σερβίας στο Κίεβο με την παράκληση προς όλους τους πολίτες της Σερβίας που βρίσκονται στην Ουκρανία να είναι σε συνεχή επαφή με την πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας (14.02.2022), ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, δύο ομογενείς – σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ – έχασαν τη ζωής τους από πυρά Ουκρανών στρατιωτών, ενώ άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις