Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουκρανία: «Καταφύγια ζωής» για τα ορφανά παιδιά είναι τα νοσοκομεία

Ουκρανία: «Καταφύγια ζωής» για τα ορφανά παιδιά είναι τα νοσοκομεία
Φωτογραφία Reuters

Ένα νοσοκομείο στο Κίεβο αποτελεί ένα σχετικά ασφαλές μέρος για κάποια από τα πιο ευάλωτα ορφανά της Ουκρανίας, ώστε οι γιατροί να μπορέσουν να τους παράσχουν τη φροντίδα που χρειάζονται αλλά και να πραγματοποιήσουν σωτήριες για τη ζωή τους χειρουργικές επεμβάσεις.

Περισσότερα από 70 ορφανά παιδιά, μεταξύ αυτών βρέφη, που πέρασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε καταφύγια, στην υπό πολιορκία πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, όπως δήλωσαν ντόπιοι αξιωματούχοι το Σαββατοκύριακο.

Τα περισσότερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, όμως ορισμένα εξ αυτών ήταν πολύ άρρωστα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Σημειώνεται ότι τέσσερα βρέφη λαμβάνουν αυτή τη στιγμή φροντίδα στο Καρδιολογικό Κέντρο του Κιέβου.

«Τα παιδιά αυτά δεν έχουν γονείς, ζουν σε ένα ορφανοτροφείο. Και τα τέσσερα γεννήθηκαν πρόωρα φέτος», είπε ο Μπόρις Τοντούροφ, ένας καρδιοχειρουργός στο Καρδιολογικό Κέντρο του Κιέβου.

«Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, βρέθηκαν σε μια κατάσταση όπου χρειάζονταν βοήθεια, όμως δεν υπήρχε κανείς να τα βοηθήσει, διότι οι εχθροπραξίες είχαν ξεκινήσει», εξήγησε, προσθέτοντας πως δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στο Λβιβ, καθώς η κατάσταση της υγείας τους ήταν «κρίσιμη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις