Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ουκρανία: Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανία: Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε μερική επιστράτευση στην Ουκρανία αναφέροντας πως καλεί εφέδρους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο Ζελένσακι τόνισε πως αποκλείει για την ώρα το ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι στέλνει στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εξακολουθεί να επιδιώκει την έξοδο από την κρίση μέσω της διπλωματικής οδού, χαιρέτισε την πρόθεση της Τουρκίας να συμμετάσχει σε πολυμερείς συνομιλίες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Απευθυνόμενος προς τον ουκρανικό λαό, μετά τη διακομματική συνάντηση στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα «οικονομικού πατριωτισμού» που περιλαμβάνει κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και μείωση του ΦΠΑ στη βενζίνη.

Βομβαρδίστηκε ρωσόφωνο χωριό στο Ντονμπάς

Η Ουκρανία προχώρησε στον βομβαρδισμό χωριού στις ρωσόφωνες περιοχές στον Ντονμπάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ρωσικά μμε το πυροβολικό της Ουκρανίας χτύπησε με τουλάχιστον 8 οβίδες των 122mm οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις Συμφωνίες του Μινσκ.

Οι οβίδες αυτές χτύπησαν το χωρίο στην ανατολική Ουκρανία καταστρέφοντας τουλάχιστον έξι σπίτια και ένα όχημα.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 100 φορτηγά γεμάτα Ρώσους στρατιώτες κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις