Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία – Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία – Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν το βράδυ χθες, Τρίτη (22.08.23) σε ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον δυο χωριών κοντά στη Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Ντονέτσκ, ο Πάβλο Κιριλένκο.

Ρωσικές δυνάμεις «έπληξαν χωριά της κοινότητας της Λίμαν απόψε: τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τόρσκε, άλλος ένας άμαχος τραυματίστηκε στο Ζάκιτνε», ανέφερε ο κ. Κιριλένκο μέσω Telegram για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εισβολείς επιτέθηκαν στα χωριά με πυροβολικό», ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του εισαγγελέα στην περιφέρεια Ντονέτσκ μέσω Facebook. Η πρώτη επίθεση έγινε στο Τόρσκε στις 18:50 και η δεύτερη στο Ζάκιτνε περίπου μισή ώρα αργότερα.

Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο Τόρσκε ήταν δυο άνδρες και γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 63 και 88 ετών, που κάθονταν σε παγκάκι όταν έγινε το πλήγμα, πρόσθεσε η εισαγγελία, ενώ άλλο θύμα στο χωριό υπέστη τραύματα στον θώρακα, στην πλάτη και στον γοφό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 26χρονος στο Ζάκιτνε υπέστη κρανιακό κάταγμα και εγκεφαλική διάσειση.

Εξάλλου, τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από πυρά ολμοβόλου και κατοικία υπέστη ζημιές από drones-καμικάζι στο Σερεντίνο-Μπούντα, στην περιφέρεια Σούμι (βορειοανατολικά), ανέφερε μέσω Facebook η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις