Κόσμος

Ουκρανία – «Νησί των Φιδιών»: Σκληρές μάχες για το στρατηγικής σημασίας νησί – «Όποιος το ελέγχει μπορεί να μπλοκάρει τα πλοία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουκρανία θα πολεμήσει για τον Νησί των Φιδιών «για όσο χρόνο χρειασθεί», δήλωσε ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας.

«Όποιος ελέγχει το νησί, έχει την δυνατότητα να μπλοκάρει οποτεδήποτε την κίνηση των πλοίων από όλα τα σημεία προς την νότια Ουκρανία», δήλωσε ο Κίριλο Μπουντάνοφ στην ουκρανική τηλεόραση.

Η επανάληψη των συγκρούσεων στην περιοχή του Νησιού των Φιδιών τις τελευταίες ημέρες μπορεί να εξελιχθεί σε μάχη για τον έλεγχο της δυτικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με αξιωματούχους του αμυντικού τομέα, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις πασχίζουν να προωθηθούν στην ανατολική και την βορειοανατολική Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Ξύλο στα βενζινάδικα για λίγα λίτρα καυσίμων – Χάος μετά τα χτυπήματα των ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Οι ελλείψεις καυσίμων έχουν μετατρέψει τα βενζινάδικα της Ρωσίας σε πεδίο «μάχης», με πολύωρη αναμονή, καβγάδες και εικόνες χάους να καταγράφονται καθημερινά
Καυγάδες σε βενζινάδικα στη Ρωσία