Κόσμος

Ουκρανία: Ο «αρχηγός» των μισθοφόρων της Wagner ισχυρίζεται πως κατελήφθη το 80% της Μπαχμούτ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σε ένα βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν πάνω από το 80% της πόλης Μπαχμούτ στην Ουκρανία.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πριγκόζιν ισχυρίζεται πως οι μισθοφόροι του κατέλαβαν την Μπαχμούτ.

Το Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, έχει γίνει εδώ και μήνες στόχος μιας μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης. Η πόλη, που πριν από την ρωσική εισβολή που ξεκίνησε πριν από 14 μήνες, είχε περίπου 70.000 κατοίκους, αποτελεί το πεδίο σφοδρών μαχών.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της σύγκρουσης και των βαριών απωλειών και στα δύο στρατόπεδα, η πόλη έχει γίνει σύμβολο της μάχης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες βόρεια και νότια του Μπαχμούτ, αποκόπτοντας πολλές ουκρανικές διόδους ανεφοδιασμού καταλαμβάνοντας το ανατολικό του τμήμα. Τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται να προχωρούν στο κέντρο, τροφοδοτώντας εκ νέου εικασίες για επικείμενη ουκρανική οπισθοχώρηση.

Χθες, ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα υιοθετούν τακτικές «καμένης γης» στην Μπαχμούτ και ότι καταστρέφουν κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και βολές πυροβολικού.

Την περασμένη Παρασκευή η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε ότι η Μόσχα επικεντρώνει όλες της τις προσπάθειες στην κατάληψη της Μπαχμούτ, όπου η κατάσταση είναι σύμφωνα με το Κίεβο «δύσκολη», αλλά τα στρατεύματά του αντέχουν παρά την αριθμητική υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όλοι επωφελούνται» από την επιστροφή μου στην εξουσία λέει ο Τραμπ που κέρδισε 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από κρυπτονομίσματα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, κατηγορείται συχνά για συγκρούσεις συμφερόντων, ιδίως επειδή επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα
REUTERS
Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στην Ιζαμπέλ Ατζανί - Κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα
Η 71χρονη ηθοποιός, δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κρίθηκε ένοχη για εικονική δήλωση κατοικίας στην Πορτογαλία το 2016 και το 2017, για απόκρυψη ενός δανείου το 2013 και για μεταφορά ενός ποσού στις ΗΠΑ το 2014
Ιζαμπέλ Ατζανί
Αμβέρσα: Από το ισόγειο ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους – Ερευνάται τεχνική βλάβη
Διασώστες κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους - Πάνω από 200 άνθρωποι στο κτίριο - «Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι» λέει ένοικος
Αμβέρσα