Κόσμος

Ουκρανία: Ο στρατός προωθείται προς δύο κατευθύνσεις στα προάστια του Μπαχμούτ, αναφέρει το Κίεβο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας προωθούνται προς δύο κατευθύνσεις στα προάστια του Μπαχμούτ, αλλά η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι πιο περίπλοκη, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ.

Νωρίτερα σήμερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι προωθείται σε ορισμένες ζώνες γύρω από το Μπαχμούτ, επίκεντρο των συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία. Χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του απώθησαν ουκρανικές απόπειρες επιθέσεων εναντίον θέσεών τους στην ανατολική Ουκρανία και άφησε να εννοηθεί ότι οι δυνάμεις του υποχώρησαν λίγο σε μια περιοχή για λόγους τακτικής.

«Οι στρατιώτες μας προωθούνται σταδιακά προς δύο κατευθύνσεις στα προάστια του Μπαχμούτ… ωστόσο, η κατάσταση μέσα στην πόλη είναι πιο περίπλοκη», τόνισε η Μάλιαρ με ανάρτηση στο Telegram.

«Χάρη στον ικανό σχεδιασμό της διοίκησης και το θάρρος των μαχητών μας, ο εχθρός δεν είναι σε θέση να πάρει την πόλη υπό τον έλεγχό του», ανέφερε η υφυπουργός Άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι «βλέπει» παράθυρο διπλωματίας μετά τις επαφές με τον απεσταλμένο του Τραμπ – Στηρίζει τριμερή με Πούτιν
Πρόοδος στις διαβουλεύσεις του Όσλο για ειρηνευτική βάση – Ο Ουκρανός πρόεδρος ελπίζει ότι θα αρθούν οι περιορισμοί στις δορυφορικές υπηρεσίες Starlink και Starshield
Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Όσλο
Ο Μακρόν κατακεραυνώνει τον Τραμπ: «Υπάρχουν ηγέτες που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες της Γαλλίας»
«Απαράδεκτα και ανόητα» τα σχόλια ηγετών για τα επεισόδια στη Γαλλία - «Ίσως δεν έκανα αρκετά καλά κάποια πράγματα» είπε για τη νεολαία
Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες