Κόσμος

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έχουν βομβαρδίσει 32.000 μη στρατιωτικούς στόχους από την αρχή του πολέμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν υποστεί ζημιές 32.000 μη στρατιωτικοί στόχοι από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιεβγκένιι Γιένιν λέγοντας ότι «οι μη στρατιωτικοί αυτοί στόχοι είναι πρωτίστως ιδιωτικές κατοικίες και πολυκατοικίες αμάχων», επισημαίνοντας ότι μόνο το 3% των βομβαρδισμών κατευθυνόταν σε στρατιωτικούς στόχους.

«Στο στόχαστρο των Ρώσων παραμένουν και κρίσιμης σημασίας υποδομές. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερες από 700 κρίσιμης σημασίας υποδομές. Είναι αεροδρόμια, γέφυρες, αποθήκες πετρελαίου, ηλεκτρικοί υποσταθμοί και άλλες» εγκαταστάσεις, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Στις 23 Νοεμβρίου η Ουκρανία δέχθηκε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις. Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει μετά τις επιδρομές ότι όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και οι περισσότεροι υδροηλεκτρικοί και θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της Ουκρανίας τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο είχε ανακοινώσει ότι το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, τα δύο τρίτα της πόλης είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στην δεξιά όχθη της πόλης δεν υπήρχε νερό. Το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, στην ουκρανική πρωτεύουσα 130.000 πολίτες παρέμεναν χωρίς ρεύμα. Η υδροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας