Κόσμος

Ουκρανία – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Οι δράστες πρέπει να πληρώσουν» – «Να ενισχύσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Oι δράστες πρέπει να πληρώσουν, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του πολέμου πρέπει να αυξήσουμε την πίεση στον Πούτιν γι’ αυτό προτείνουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις κυρώσεις», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Προσέθεσε ότι οι κυρώσεις είναι σκληρές για να μειώνουν τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές του Κρεμλίνου και «έξυπνες γιατί επηρεάζουν τη Ρωσία πιο πολύ από ότι εμάς». Επίσης επισήμανε ότι δεν πρόκειται για τις τελευταίες κυρώσεις.

«Τώρα απαγορεύουμε τον άνθρακα. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε το πετρέλαιο και πρέπει να δούμε τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα» σημείωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν.

Η ίδια υπογράμμισε ότι, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη στέκεται σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στο πλευρό των εκατομμυρίων που διαφεύγουν από τους εισβολείς. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαβεβαιώσουμε ότι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Μπορέλ και εγώ θα μεταφέρουμε στον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν θα επισκεφθούμε το Κίεβο στο τέλος της εβδομάδας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρούμπιο: «Οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση από το Ιράν στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσα στην μέρα»
Ο Ρούμπιο σχολίασε τα δημοσιεύματα, για το Ιράν που έχει φτιάξει ή προσπαθεί να φτιάξει νέα υπηρεσία για τον έλεγχο στην κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ: «Αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό και απαράδεκτο»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πού βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο με τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού - Στην Τενερίφη θα μεταφερθούν οι 144 επιβάτες
Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να φτάσει στις 10 Μαΐου στην Τενερίφη - Μία Ολλανδή αεροσυνοδός βρέθηκε αρνητική, ενώ εξετάζεται και τρίτος Βρετανός
To κρουαζιερόπλοιο