Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ουκρανία: Πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας – Ανάμεσά τους 453 παιδιά

Ουκρανία: Πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας – Ανάμεσά τους 453 παιδιά

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση αποκλιμάκωσης. Περίπου 11 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ο απολογισμός των νεκρών αμάχων συνεχώς ανεβαίνει. 

Σε νέες δηλώσεις του από το Νταβός, ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας υποστήριξε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 9.000 άμαχοι. Και ανάμεσα στα θύματα του πολέμου είναι και 453 παιδιά. Ο Αντρίι Γερμάκ έκανε επίσης λόγο για 80.000 καταγεγραμμένα εγκλήματα από τους στρατιώτες της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι κάθε εγκληματίας πρέπει να λογοδοτήσει. 

«Έχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 453 παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Αντρίι Γερμάκ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός στην Ελβετία. 

Ο αξιωματούχος του Κιέβου επανέλαβε επίσης το αίτημα της χώρας του να δικαστούν από Ειδικό Διεθνές Δικαστήριο Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες και να δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας. «Δεν θα συγχωρέσουμε ούτε έναν βασανισμό ή φόνο. Κάθε εγκληματίας θα λογοδοτήσει», δήλωσε. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών αμάχων στην Ουκρανία και ο ΟΗΕ παρουσιάζει έναν τραγικό απολογισμό. Χθες Δευτέρα (16.01.2023), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις