Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ουκρανία: Πιέζει τη Γερμανία να στείλει πυραύλους Taurus – «Χάνουμε χρόνο»

Ουκρανία: Πιέζει τη Γερμανία να στείλει πυραύλους Taurus – «Χάνουμε χρόνο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο η Γερμανία δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για την παράδοση πυραύλων πλεύσης Taurus στο Κίεβο, την ώρα που η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

«Δεν είναι παρά θέμα χρόνου. Και δεν καταλαβαίνω γιατί χάνουμε χρόνο», είπε ο Κουλέμπα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γερμανίδα ομόλογό του, την Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία.

«Εμείς λέμε στη γερμανική κυβέρνηση: σεβόμαστε τις συζητήσεις σας, τις διαδικασίες σας, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε για τους πυραύλους Taurus, δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα κατά» της παράδοσής τους στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Κουλέμπα. «Όσο γρηγορότερα γίνει, τόσο περισσότερο θα εκτιμηθεί. Είναι πολύ απλό» συνέχισε ο Ουκρανός υπουργός, την ώρα που το Κίεβο ζητά ακατάπαυστα από τη Δύση περισσότερα όπλα και εξοπλισμό για να εκδιώξει τους Ρώσους από τα ουκρανικά εδάφη.

Ο πύραυλος Taurus που ζητά μετ’ επιτάσεως από τη Γερμανία η Ουκρανία

Η Μπέρμποκ είπε στους δημοσιογράφους ότι «όπως και στις προηγούμενες παραδόσεις (όπλων) που κάναμε, πρέπει πρώτα να επιλυθούν όλα τα ζητήματα».

Κατά την άφιξή της στο Κίεβο, νωρίτερα, η Μπέρμποκ υποσχέθηκε ότι η Γερμανία θα στηρίζει αδιαλείπτως την Ουκρανία, στον οικονομικό, στρατιωτικό και ανθρωπιστικό τομέα και επαίνεσε την πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα αυτή στην πορεία της για ένταξη στην ΕΕ.

Αυτή είναι η τέταρτη επίσκεψη της Μπέρμποκ στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις