Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε τρεις πόλεις – Ένας νεκρούς και τρεις τραυματίες από τους βομβαρδισμούς

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη προς Πέμπτη σε τρεις πόλεις στη ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έξι πύραυλοι S-300 έπληξαν από τους βομβαρδισμούς τις πόλεις Ποκρόβσκ, Μίρνογκραντ και Νοβογκροντίβκα της Ουκρανίας, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 40 χλμ βορειοδυτικά της Αβντιίβκα, την οποία οι Ρώσοι προσπαθούν να περικυκλώσουν και να καταλάβουν εδώ και δύο μήνες.

Στη Νοβογκροντίβκα, το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στα χαλάσματα ενός κτιρίου κατοικιών όπου οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν ακόμα τέσσερις ανθρώπους, δήλωσε ο Ιγκόρ Μονόζ, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

«Λόγω των βομβαρδισμών, τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Πέντε άλλοι αναζητούνται στα χαλάσματα», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Ποκρόβσκ, ένα μωρό έξι μηνών και δύο αγόρια 16 και 13 ετών τραυματίστηκαν, δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής του άμυνας κατέρριψαν 14 από τα 20 drones που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής ρωσικής επίθεσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία