Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά ανθρώπους σε χωριό

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά ανθρώπους σε χωριό

Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία δεν είχε τέλος και χθες Τρίτη επτά άνθρωποι τουφεκίστηκαν από Ρώσους στρατιώτες μέσα σε σπίτι ενός χωριού της περιφέρειας της Χερσώνας.

Την είδηση έκανε γνωστή η ουκρανική γενική εισαγγελία, ενώ παράλληλα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν επίσης σήμερα πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρώσοι στρατιωτικοί τουφέκισαν έξι άνδρες και μία γυναίκα στο χωριό Πραβντινέ. Θέλοντας να συγκαλύψουν το έγκλημα, οι εισβολείς προκάλεσαν έκρηξη στο σπίτι όπου βρίσκονταν τα πτώματα των τουφεκισμένων ανθρώπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική εισαγγελία.

Μέτρα έχουν ληφθεί «για την αναγνώριση των θυμάτων» και για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διευκρινίζει πως άρχισε έρυνα για «παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου που συνδέονται με ένα φόνο εκ προμελέτης».

Εξάλλου με σημερινή καταχώρισή τους στο Facebook οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

Συνολικά ωστόσο, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει μειώσει τη δραστηριότητά της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις