Κόσμος

Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη Χερσώνα – Προσπάθεια ανακατάληψης από τους Ουκρανούς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού μαίνονται «σχεδόν στο σύνολο» της κατεχόμενης από τη Ρωσία περιφέρειας της Χερσώνας, όπου ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, σύμφωνα με την προεδρία της Ουκρανίας.

«Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονταν όλη την ημέρα και όλη τη νύκτα στην περιοχή της Χερσώνας, Βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σχεδόν στο σύνολο του εδάφους της περιφέρειας», επεσήμανε η προεδρία της Ουκρανίας στην πρωινή της ενημέρωση.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επίθεσή τους προς διάφορες κατευθύνσεις», συνέχισε η προεδρία, αναφέροντας ότι έχουν καταστραφεί «ένας αριθμός αποθηκών πυρομαχικών» και «όλες οι μεγάλες γέφυρες» που επιτρέπουν τα οχήματα να διασχίζουν τον ποταμό Δνείπερο.

Το Κίεβο είχε ανακοινώσει χθες ότι ξεκίνησε την αντεπίθεση για την ανακατάληψη της περιοχής αυτής στη νότια Ουκρανία, την οποία κατέλαβε η Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στη χώρα τον Φεβρουάριο. Στόχος είναι η ανακατάληψη της πόλης της Χερσώνας, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε 280.000 κατοίκους.

Η περιφέρεια αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς συνορεύει με την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Χθες το βράδυ η Μόσχα υποστήριξε ότι απέκρουσε την απόπειρα επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές της Χερσώνας και του Νικολάεφ, στη νότια Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι επέφερε «βαριά πλήγματα» στους Ουκρανούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας