Κόσμος

Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες από ρωσικά χτυπήματα

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, από τον ρωσικό βομβαρδισμό στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε ο τοπικός περιφερειάρχης.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν ανέφερε στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 71 επιθέσεις στη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών «εναντίον κατοικημένων περιοχών» στη νότια Ουκρανία, όπως και καταστημάτων και υγειονομικών υποδομών.

Είκοσι από τις χερσαίες και εναέριες επιθέσεις είχαν στόχο την ομώνυμη πόλη της Χερσώνας, πρόσθεσε ο Προκούντιν, ενώ σημείωσε ότι οι πυροσβέστες κατέσβεσαν γρήγορα πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα από τον βομβαρδισμό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκδίωξαν τον ρωσικό στρατό από μέρος της Χερσώνας τον Νοέμβριο, έπειτα από αρκετούς μήνες κατοχής, όμως οι δυνάμεις της Μόσχας εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της επαρχίας και τις γύρω περιοχές από την άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση