Κόσμος

Ουκρανία: Βορειοκορεάτες χειριστές drones καθοδηγούν ρωσικές επιθέσεις – Αποκαλυπτικό βίντεο από τον ουκρανικό στρατό

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας αναφέρει ότι Βορειοκορεάτες χειριστές βοηθούν τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιθέσεις στην περιοχή του Σούμι, στα βόρεια της χώρας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με έκθεση της στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, βορειοκορεατικές μονάδες που επιχειρούν από την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας συμμετέχουν σε αποστολές αναγνώρισης και συμβάλλουν στον εντοπισμό ουκρανικών στόχων στην παραμεθόρια περιοχή του Σούμι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποστηρίζουν ότι έχουν υποκλέψει επικοινωνίες μεταξύ Βορειοκορεατών χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στρατευμάτων από τη Ρωσία, την ώρα που συντόνιζαν επιθέσεις με συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων ρουκετών (MLRS) εναντίον ουκρανικών θέσεων.

Ως απόδειξη των ισχυρισμών του, ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε βίντεο που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει Βορειοκορεάτες στρατιώτες να βρίσκονται στην επίμαχη περιοχή.

 

Το Γενικό Επιτελείο επισημαίνει ότι η Ρωσία συνεχίζει να βασίζεται σε βορειοκορεάτικο προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις βαριές απώλειες και τις επανειλημμένες αποτυχίες των επιθετικών επιχειρήσεών της προς την κατεύθυνση του Σούμι.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το Ιράν καταρρέει πλήρως» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπέσεντ για την οικονομική D-Day
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ αναμένεται να παρουσιάσει νέα σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά του Ιράν σε συνέντευξη Τύπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας
Ντόναλντ Τραμπ
Στους gamers ψάχνει για κατασκόπους η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας – Στόχος οι κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Bundesnachrichtendienst (BND), θα παρευρεθούν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ video games στον κόσμο, την Gamescom 2026 της Κολωνίας
Gamer