Παρασκευή, 12 Απρ.
25oC Αθήνα

Ουρουγουανός ναρκέμπορος κρύβεται από Βραζιλιάνους παραστρατιωτικούς στη Βολιβία

Ουρουγουανός ναρκέμπορος κρύβεται από Βραζιλιάνους παραστρατιωτικούς στη Βολιβία

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Βολιβίας για να συλλάβουν τον Σεμπαστιάν Μαρσέτ Καμπρέρα, ναρκέμπορο που διαφεύγει. Ο Ουρουγουανός βαρόνος των ναρκωτικών καταζητείται στην πατρίδα του, στην Παραγουάη, στη Βραζιλία, καθώς και από την Ιντερπόλ και την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, την DEA.

Στη Βολιβία διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του γνωστού ναρκέμπορου. Αλλά οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει γιατί, κατά τις βολιβιανές αρχές, ο βαρόνος των νακρωτικών φυλάσσεται από «παραστρατιωτική ομάδα», αποτελούμενη κατά πλειονότητα από Βραζιλιάνους.

«Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει παραστρατιωτική ομάδα, εφοδιασμένη με πολεμικά όπλα, επιφορτισμένη με τη φύλαξή [του]», δήλωσε ο Βολιβιανός υφυπουργός Εσωτερικών Τζόνι Αγκιλέρα στη δημόσια τηλεόραση.

Οι αρχές επισήμαναν τον οπλισμό που κατασχέθηκε από την αστυνομία σε σπίτια που χρησιμοποίησε ο φερόμενος ως βαρόνος των ναρκωτικών στη Σάντα Κρους (ανατολικά).

Οι αρχές στη Λα Πας διεξάγουν από το σαββατοκύριακο επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να θέσουν υπό κράτηση τον άνδρα, που έχει κι άλλες εθνικότητες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν τουλάχιστον 12 ύποπτοι και κατασχέθηκαν 17 τουφέκια, δυο πιστόλια, πάνω από 1.800 σφαίρες και τέσσερα αλεξίσφαιρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εδουάρδο ντελ Καστίγιο είπε από την πλευρά του νωρίτερα χθες πως ο Σεμπαστιάν Μαρσέτ Καμπρέρα «διαθέτει ομάδα ασφαλείας» καλά εκπαιδευμένη και βαριά οπλισμένη.

Διαθέτει «πολεμικά όπλα» και πυρομαχικά ικανά να τρυπήσουν «αλεξίσφαιρα γιλέκα και θωράκιση», επέμεινε.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κινητοποιήθηκαν πάνω από 2.250 αστυνομικοί, που πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν μπορέσει να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Φέρεται να βρισκόταν στην επαρχία Σάντα Κρους με την περουβιανή σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, κατά τις αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις