Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ουτρέχτη: Έλληνες που έζησαν τον τρόμο περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Ουτρέχτη: Έλληνες που έζησαν τον τρόμο περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Έλληνες που ζουν στην Ουτρέχτη έζησαν τον απόλυτο τρόμο νωρίς το πρωί της Δευτέρας (18.03.2019), όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε τραμ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Οι ολλανδικές αρχές, μετά τα πολλαπλά επεισόδια με ανταλλαγή πυρών, έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και το όνομα του 37χρονου, τουρκικής καταγωγής Γκιοκμέν Τανίς, τον οποίο καταζητούν ως ύποπτο των επιθέσεων στην Ουτρέχτη.

Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου κι ένας κάτοικος της Ουτρέχτης βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης στο τραμ στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου και περιγράφουν στο newsit.gr τις δραματικές στιγμές μετά τους πυροβολισμούς.

«Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος να καλυφθεί» τόνισε ο Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ουτρέχτη. Σημείωσε πως αμέσως δόθηκαν εντολές στον κόσμο να μην κυκλοφορεί και ελικόπτερα άρχισαν να πετούν στο σημείο καθώς η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Έλληνας που μένει στην Ουτρέχτη είπε από την πλευρά του πως αμέσως οι αρχές απέκλεισαν τα πάντα, ζήτησε από τον κόσμο να μην κυκλοφορεί, έκλεισαν τους δρόμους και ξεκίνησαν το ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Άμστερναμ και Περιχώρων, Δημήτρης Φιλιππόπουλος δήλωσε επίσης στο newsit.gr πως από την επικοινωνία που είχε με την πρεσβεία, δεν είχε καμία ενημέρωση για Έλληνες ανάμεσα στα θύματα. Πρόσθεσε πάντως πως οι ολλανδικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα.

Περιέγραψε κι εκείνος πως ο αριθμός των αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή ήταν πολύ μεγάλος από την πρώτη στιγμή και πως οι αρχές συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κυκλοφορεί ώστε να διευκολύνει τις έρευνες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις