Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οχάιο: Ο κορονοϊός θερίζει αλλά… κάνουν εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών!

Οχάιο: Ο κορονοϊός θερίζει αλλά… κάνουν εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών!

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει προκαλέσει σχεδόν 57.000 θανάτους στις ΗΠΑ, μπορεί τα κρούσματα να έχουν περάσει το 1 εκατομμύριο, μπορεί κάθε μέρα να έχουμε χιλιάδες νέους νεκρούς, ωστόσο στο Οχάιο… γίνονται κανονικά οι εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Οι εκλογές στο Οχάιο ήταν να γίνουν πριν ένα μήνα ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, και τελικά γίνονται… μέσα στον κορονοϊό!

Ενας άνευ προηγουμένου αριθμός 1,9 εκατομμυρίου ψηφοφόρων στην Πολιτεία είχε αναζητήσει να ψηφίσει δι’ αλληλογραφίας.

Ορισμένοι ψηφοφόροι, εκλογικοί αξιωματούχοι και παρατηρητές στα εκλογικά κέντρα έχουν προειδοποιήσει πως η επιδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία των εκλογικών μηχανισμών, αλλά και τα Ταχυδρομεία στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν θα έχουν λάβει έγκαιρα τα ψηφοδέλτια.

Τρέχουν… και δεν φτάνουν στην Ταχυδρομική Υπηρεσία

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση πως «καταβάλλει εξαιρετικές προσπάθειες» για να παραδώσει τα ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους παρά το περιορισμένο χρονοδιάγραμμα που έθεσε το κράτος, το οποίο επέτρεψε στους ψηφοφόρους να καταθέσουν αίτηση για επιστολική ψήφο έως τις 25 Απριλίου, αλλά απαιτούσε όλα τα ψηφοδέλτια που αποστέλλονται να φέρουν ταχυδρομική σφραγίδα μέχρι τις 27 Απριλίου.

Οι κάτοικοι του Οχάιο που δεν μπορούν να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου, θα εξυπηρετηθούν μόνο από ένα εκλογικό τμήμα ανά κομητεία, έναντι των περισσότερων από 4.000 τμημάτων που λειτούργησαν στις προηγούμενες εκλογές.

click4more: Νέα Υόρκη: Σοκ! Αυτοκτόνησε γιατρός που βρισκόταν στην “πρώτη γραμμή” κατά του κορονοϊού (video)

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι ήδη κατά τεκμήριον ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος που θα αντιμετωπίσει τον ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όμως στο Οχάιο διεξάγονται παράλληλα κι άλλες προκριματικές αναμετρήσεις.

Μία αναμέτρηση που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον αφορά την ανάδειξη του δημοκρατικού υποψηφίου στην 3η Περιφέρεια για το Κογκρέσο, στην οποία περιλαμβάνεται μεγάλο τμήμα της πόλης Κολούμπους, όπου η 36χρονη Μόργκαν Χάρπερ διεκδικεί τη θέση από την ήδη βουλευτή Τζόις Μπέτι, 70 ετών.

Η Χάρπερ, που εργαζόταν ως σύμβουλος στο Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή, προωθείται από τους Justice Democrats, μια ομάδα που έχει και στο παρελθόν υποστηρίξει προοδευτικούς υποψηφίους σε δημοκρατικά εκλογικά οχυρά, όπως της γνωστής μαχητικής βουλευτή της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτές.

Αναπληρωματικές εκλογές στο Μέριλαντ

Επίσης σήμερα, στο Μέριλαντ πραγματοποιούνται αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση μιας έδρας στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην περιφέρεια της Βαλτιμόρης και του κεντρικού Μέριλαντ, η οποία χηρεύει μετά τον θάνατο του βουλευτή των Δημοκρατικών Ιλάιτζα Κάμινγκς τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο δημοκρατικός Κουέιζι Μφούμε, που παλαιότερα κατείχε την έδρα, θα βρεθεί αντίπαλος με την ρεπουμπλικανή Κιμ Κλάτσικ, σε ένα παραδοσιακό προπύργιο των Δημοκρατικών.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί δι’επιστολικής ψήφου όμως η εφορευτική επιτροπή της Πολιτείας αυτής ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσουν και τρία εκλογικά τμήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις