Κόσμος

Ουγγαρία: “Μόνη δέσμευση προς το ΔΝΤ η μείωση του ελλείμματος”

Η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν καθορίζει ζητήματα οικονομικής πολιτικής είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βίκτορ Όρμπαν δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συγκρατήσει το έλλειμμά της στο 3,8% του ΑΕΠ φέτος βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2008, αλλά αυτή η συμφωνία δεν καθορίζει περαιτέρω ζητήματα οικονομικής πολιτικής.

“Η Ουγγαρία έχει μόνον μία υποχρέωση απέναντι στο ΔΝΤ, να συγκρατήσει το έλλειμμα στο 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Η συμφωνία μας δε λέει τίποτε για το πώς θα πρέπει να επιτύχουμε αυτόν το στόχο. Αυτό είναι αποκλειστικά δική μας εθνική ευθύνη”, σημείωσε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, ότι τάσσεται υπέρ μιας πιο στενής περιφερειακής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες της Ομάδας του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία) προκειμένου να αποφευχθεί η αντικατάσταση του πρώην σιδηρού παραπετάσματος από ένα οικονομικό παραπέτασμα.

“Δε θέλουμε το σιδηρούν παραπέτασμα να αντικατασταθεί από ένα οικονομικό παραπέτασμα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οφείλουμε να συνεργαστούμε για να γίνουμε μια κινητήρια δύναμη της ΕΕ”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θα αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους συμμετέχοντες και το περιεχόμενο των συνομιλιών για λόγους εμπιστευτικότητας
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
«Λιώνει» η Ευρώπη από τον καύσωνα: «Ανάσες δροσιές» από τα 40άρια αναζητούν οι Γάλλοι – Ακραία ζέστη σε Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία
Γάλλοι και τουρίστες βουτούν στον Σηκουάνα μήπως και δροσιστούν - Μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραίο επεισόδιο ζέστης που θα σαρώνει τη δυτική - κεντρική Ευρώπη μέχρι την επόμενη εβδομάδα
REUTERS
7