Κόσμος

Ούτε μπύρα δεν μπορούν να πιουν με την ησυχία τους! Υπό δρακόντεια μέτρα το Oktoberfest στο Μόναχο [pics]

Η παραδοσιακή γιορτή της μπύρας στο Μόναχο εγκαινιάστηκε σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς η Βαυαρία βυθίστηκε στο πένθος το καλοκαίρι έπειτα από δύο επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και μια σφαγή που διέπραξε ένας ψυχικά διαταραγμένος έφηβος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ εγκαινίασε στις 12.00 τοπική ώρα την 183η Oktoberfest, τη μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά, η περιοχή Theresienwiese που φιλοξενεί έως τις 3 Οκτωβρίου τη γιορτή της μπύρας, περιβάλλεται από έναν φράκτη, απαγορεύεται οι επισκέπτες να έχουν μεγάλες τσάντες και 600 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μόνιμα αντί των 500, όπως ίσχυε παλαιότερα. Περισσότερες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί στον χώρο αυτό.

“Παρατηρήσαμε ότι οι πολίτες δεν ένιωθαν μεγάλη ασφάλεια, και κατά συνέπεια θελήσαμε να δείξουμε ότι διαθέτουμε περισσότερους αστυνομικούς και ότι είμαστε σε ετοιμότητα”, δήλωσε ο Βέρνερ Φάιλερ, υποδιοικητής της αστυνομίας του Μονάχου.

Οι διοργανωτές φοβούνται μείωση των επισκεπτών λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια. Ήδη πέρυσι οι επισκέπτες είχαν μειωθεί την ώρα που η Βαυαρία γνώριζε μια πρωτοφανή εισροή προσφύγων, στην κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης. Τότε, το Oktoberfest είχε δεχθεί 5,9 εκατομμύρια επισκέπτες, δηλαδή 400.000 λιγότερους σε σχέση με το 2014.

Η Γερμανία πέρασε ένα ταραγμένο καλοκαίρι μετά τη σφαγή που διέπραξε ο Νταβίντ Αλί Σονμπολί, ένας ψυχικά διαταραγμένος γερμανο-ιρανός έφηβος, που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Μόναχο πριν αυτοκτονήσει.

Δύο επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιήθηκαν επίσης στη νότια Γερμανία: μια επίθεση με εκρηκτικά με δράστη έναν 27χρονο Σύρο στην οποία 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια επίθεση με μαχαίρι από έναν 17χρονο Αφγανό αιτούντα άσυλο στην οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS