Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Υποκλίνεται στο “ωραίο φύλο” ο Πούτιν!

Πούτιν

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αύριο, 8 Μαρτίου του 2018 και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποθεώνει τις γυναίκες εστιάζοντας στο επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξήρε τα χαρακτηριστικά των γυναικών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι τα θεωρεί απαραίτητα για αυτούς που διευθύνουν επιχειρήσεις. Όλα αυτά μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Για να είναι κανείς βασικός μέτοχος ή ακόμα και αν κατέχει μειοψηφικό πακέτο, να διευθύνει μια επιχείρηση, απαιτεί να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και πρωτίστως τα χαρακτηριστικά του ηγέτη». Αυτό δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος σήμερα. Οι δηλώσεις έγιναν στη συνάντηση που είχε με γυναίκες επιχειρηματίες στην πόλη Σαμάρα.

Στην οποία εξέφρασε την άποψη ότι τέτοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα διαθέτουν οι γυναίκες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Πούτιν και οι γυναίκες

«Οι άνδρες θα έλεγα είναι πιο σκληροί. Αλλά αν οι ηγετικές ικανότητες συνδυάζονται, ευθέως με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο γυναικείος χαρακτήρας, τότε το αποτέλεσμα συχνά είναι πολύ καλύτερο, από εκείνο που μπορούν να πετύχουν οι δυνατοί άνδρες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Πούτιν.

Δείχνοντας ότι από αυτή την άποψη οι γυναίκες βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους άνδρες που συμμετείχαν στη συνάντηση. Συγκεκριμένα τόνισε: «Προσπαθούν με αξιοπρέπεια να εκπροσωπήσουν το ανδρικό τμήμα της ανθρωπότητας σ’ αυτήν την συνάντηση».

Προηγουμένως πάντως απάντησε σε σχετικό ερώτημα που του είχε τεθεί σε προηγούμενη συνάντηση στην πόλη Νίζνι Ταγκίλ. Ένα ερώτημα που η αλήθεια είναι πως είναι… διαχρονικό. Το ερώτημα ήταν το εξής: Υπάρχουν γυναικεία και ανδρικά επαγγέλματα; Ο Πούτιν απάντησε πως τα όρια μεταξύ γυναικείων και ανδρικών επαγγελμάτων εξαλείφονται με απόλυτο τρόπο.

Η συνάντηση του αυτή πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στην πόλη Σαμάρα. Έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της 8ης Μαρτίου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια γιορτή στην οποία δίνουν μεγάλη σημασία σε όλη τη Ρωσία μέχρι σήμερα, έχοντας γίνει παράδοσης από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, κατά την οποία οι άνδρες προσέφεραν στις γυναίκες λουλούδια και σοκολατάκια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις