Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Έσωσε τον κόσμο από το δωμάτιό του!

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Έσωσε τον κόσμο από το δωμάτιό του!

Ο εμπειρογνώμονας στον χώρο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου που έσωσε το NHS από τους χάκερ, αναχαιτίζοντας μαζική κυβερνοεπίθεση, είναι μόλις 22 ετών.

O Marcus Hutchins έχει χρεωθεί την αναχαίτιση του ρυθμού διάδοσης του ιού WannaCry που εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, ανακάλυψε τυχαία τον τρόπο για να περιορίσει το εύρος της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης. Ο αυτοδίδακτος 22χρονος χρειάστηκε μόνο λίγες ώρες για να σταματήσει την παραβίαση που είχε ήδη εξαπλωθεί σε περισσότερα από 200.000 θύματα, συμπεριλαμβανομένου του NHS, σε 150 χώρες. Πλέον συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνητικής Ασφάλειας της βρετανικής κυβέρνησης για να αποτρέψει μια νέα εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού.

Πιστεύεται ότι σταμάτησε την επίθεση από ένα μικρό υπνοδωμάτιο στο σπίτι των γονιών του. Χθες το βράδυ μάλιστα διέρρευσαν φωτογραφίες από το δικό του κέντρο ΙT, όπου απεικονίζονταν κουτιά πίτσας, βιντεοπαιχνίδια και διακομιστές υπολογιστών. Ο 22χρονος, ειδικός σε θέματα ασφαλείας που δεν πήγε πανεπιστήμιο, ταξίδεψε στο Λας Βέγκας στα πλαίσια της DEFCON, της μεγαλύτερης ετήσιας έκθεσης για χάκερ.

Ο Andrew Mabbitt, συνιδρυτής της Fidus, περιέγραψε τον Marcus ως έναν από τους πιο έξυπνους και ταλαντούχους ανθρώπους. “Πληρώνεται για να κάνει το χόμπι του, κάτι που είναι όνειρο ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους”. Πιστεύεται ότι ζει σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στη βόρεια ακτή του Ντέβον, με τους γονείς του να εργάζονται στην ιατρική βιομηχανία.

Στα προσωπικά του social media έχει ποστ που δείχνουν την αγάπη του για το σέρφινγκ και τα κύματα. “Θα μπορούσα να μετακομίσω σε μια άλλη πόλη αλλά που θα βρω τέτοια θέα σε άλλη πόλη;”, έγραψε σε ένα tweet του.

Πριν από έναν περίπου χρόνο έγινε μέλος μιας “ιδιωτικής επιχείρησης απειλών για την Intel” με έδρα το Λος Άντζελες. Αργότερα έκανε αρκετές αναφορές για ταξίδια στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της παραδοχής ότι ήταν υπερβολικά ανήσυχος και πολύ σπασίκλας για το Λας Βέγκας. Σε tweets που αναρτήθηκαν από συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φαίνεται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου γεμάτο μπουκάλια σαμπάνιας, βότκα, ενεργειακά ποτά και πίτσα.

Πηγή: Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε