Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παγκόσμια οργή! Ζευγάρι μάζεψε 400.000 δολάρια για άστεγο και τώρα δεν του τα δίνουν!

Παγκόσμια οργή! Ζευγάρι μάζεψε 400.000 δολάρια για άστεγο και τώρα δεν του τα δίνουν!

– Αδιανόητη περιπέτεια για τον Johnny Bobbitt, ο οποίος ζει ξανά κάτω από μία γέφυρα (!) παρόλο που έχουν συγκεντρωθεί γι’ αυτόν περισσότερα από 400.000 δολάρια!
– Πριν μήνες, όντας άστεγος, είχε δώσει τα τελευταία του 20 δολάρια σε μια γυναίκα που είχε μείνει από καύσιμα μέσα στη νύχτα
– Εκείνη με τον σύντροφό της απηύθυναν διαδικτυακό κάλεσμα για να του αλλάξουν την ζωή και η συγκινητική ανταπόκριση είχε γίνει παγκόσμιο θέμα
– Τώρα, το ζευγάρι αρνείται να του δώσει τα χρήματα, επειδή δεν τον… εμπιστεύεται! Πολυτελή ταξίδια, καινούρια αυτοκίνητα και μια έρευνα που ήδη ξεκίνησε…

Είναι μια ιστορία που είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Ο Johnny Bobbitt, βετεράνος πολέμου, είχε παραδώσει μαθήματα ανθρωπιάς τον Νοέμβριο του 2017. Όταν ένα βράδυ είδε μια κοπέλα σε κεντρικό δρόμο της Φιλαδέλφειας, να μένει από βενζίνη, έσπευσε να δει τι συμβαίνει για να φτιάξει την κατάσταση. Αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε μείνει από βενζίνη στη μέση του δρόμου. Με τα μοναδικά είκοσι δολάρια που είχε στην τσέπη του, αγόρασε καύσιμα, αφού η ίδια δεν είχε χρήματα πάνω της. Λίγες μέρες μετά, μέσω των social media, μαζί με τον σύντροφό της, κάλεσε τον κόσμο να μπει στην ιστοσελίδα GoFundMe και να προσφέρει όσα λεφτά ήθελε στον άστεγο.

Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωνε ότι στόχος είναι να μαζευτούν 10.000 δολάρια ώστε να μπορεί να σταθεί στα πόδια έστω για λίγο καιρό ο Johnny. Ο στόχος όμως ξεπεράστηκε κατά πολύ…

Γρήγορα συγκεντρώθηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 400.000 δολαρίων, ωστόσο ο βετεράνος πολέμου ζει σήμερα ξανά κάτω από μία γέφυρα στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ!

Τι… ήθελαν να κάνουν

Η Kate McClure και ο σύντροφός της, Mark D’Amico είχαν δηλώσει πως σκόπευαν να δημιουργήσουν δύο λογαριασμούς:

Έναν για να ζει αξιοπρεπώς.

– Έναν δεύτερο για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Επίσης σκόπευαν να του αγοράσουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, αλλά και να του αναθέσουν δικηγόρο και οικονομικό σύμβουλο.

https://www.youtube.com/watch?v=zGhyVnOZIfY

Τα πράγματα όμως έχουν πάρει μια αδιανόητη τροπή! Εννέα μήνες μετά, το ζευγάρι παραδέχεται ότι έχει ξοδέψει 200.000 δολάρια, τονίζοντας πως αυτό έγινε “για την φροντίδα του”. Αρνούνται όμως να δώσουν στην δημοσιότητα αποδείξεις για το πώς.. εννοούν την “φροντίδα του”.

Επίσης, αρνούνται να του δώσουν τα υπόλοιπα 200.000 δολάρια, επειδή όπως λένε δεν είναι αρκετά υπεύθυνος για να τα διαχειριστεί!

Το να του δώσουμε όλα αυτά τα χρήματα… Δεν πρόκειται να συμβεί. Θα τα κάψω μπροστά του!” δήλωσε ο D’Amico με… εξοργιστική ειλικρίνεια σε συνέντευξή του.

Τι… έκαναν

Αντί για το σπίτι που είχαν υποσχεθεί, το ζευγάρι αγόρασε μια σκηνή (!) για τον βετεράνο, την οποία έβαλαν σε ένα κτήμα που ανήκει στην οικογένεια της γυναίκας. Αργότερα του ζήτησαν να φύγει, υποστηρίζοντας πως ο άστεγος έκλεψε την σκηνή…

Επίσης, επιμένουν πως δεν ξόδεψαν τίποτα για προσωπική τους χρήση, αλλά οι αριθμοί μάλλον τους διαψεύδουν. Το ζευγάρι υποστηρίζει πως ξόδεψαν τις 200.000 δολάρια για την σκηνή, προκαταβολή για την διαμονή του βετεράνου σε ένα ξενοδοχείο, ένα SUV, τηλεόραση, λαπ τοπ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης λένε ότι έδωσαν 25.000 δολάρια στον άστεγο και πως εκείνος τα ξόδεψε. Πλέον έχουν πουλήσει το SUV, ωστόσο το ξενοδοχείο υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα.

Στο μεδοσιάστημα, το ζευγάρι έχει ταξιδέψει στο Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες, ενώ η γυναίκα έχει αγοράσει μια καινούρια BMW. Και οι δύο επιμένουν πως όλα αυτά προέρχονται από τα προσωπικά τους εισοδήματα…

Εκείνος είναι ξυλουργός, ενώ η γυναίκα εργάζεται ως γραμματέας στο κρατικό δίκτυο συγκοινωνιών. Υποστηρίζουν πως ξόδεψαν πολύ χρόνο μακριά από την εργασία τους για να βοηθήσουν τον άστεγο, ωστόσο δεν εξηγούν την… μεγάλη ζωή.

άστεγο
Φωτογραφία: Facebook
Φωτογραφία: Facebook

Φωτογραφία: Facebook

Φωτογραφία: Facebook

“Έγιναν άπληστοι”

Ο Bobbitt, που έλεγε ότι το μόνο του όνειρο ήταν να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να εγκαταλείψει την Φιλαδέλφεια και να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Νότια Καρολίνα, για να αγοράσει ένα κομμάτι γης, μένει ξανά στους δρόμους. Επίσης κάνει ξανά χρήση ναρκωτικών.

Δεν μπορεί να βοηθήσει άλλους άστεγους όπως θα ήθελε, αφού δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα. Λέει ότι αισθάνεται προδομένος από το ζευγάρι και τονίζει: “Πιστεύω πως ίσως είχαν καλές προθέσεις στην αρχή, αλλά με αυτό το ποσό έγιναν άπληστοι”.

Έρευνα από το GoFundMe για τον άστεγο

Η εταιρεία μέσω της οποίας διενεργήθηκε η διαδικασία των δωρεών, έχει ήδη συμφωνήσει με μια ομάδα δικηγόρων, η οποία δέχθηκε να εργαστεί αφιλοκερδώς για τον άστεγο, ώστε να εξακριβωθεί το κατά πόσο έχει γίνει κακοδιαχείριση των χρημάτων.

Πηγή: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις