Κόσμος

Παγκόσμια συγκίνηση – Ο Τόνι Μπένετ πάσχει από νόσο Αλτσχάιμερ

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποκάλυψε το περιβάλλον του σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο AARP, ωστόσο μπόρεσε να ηχογραφήσει, με τη Λέιντι Γκάγκα, ένα άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Ηλικίας 94 ετών σήμερα, ο διάσημος ερμηνευτής Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε για πρώτη φορά με τη νόσο το 2016, όμως δεν είχε εκδηλώσει τότε τα σοβαρότερα συμπτώματα της ασθένειας

Η άμεση μνήμη του έχει εξασθενήσει και μερικές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει πού βρίσκεται, ωστόσο αναγνωρίζει ακόμα τους οικείους του και είναι ικανός να συμμετάσχει σε μια συνομιλία, αν και δεν μπορεί πλέον να δώσει μια πραγματική συνέντευξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Αν και διαγνώστηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, συνέχιζε να ηχογραφεί τον περασμένο χρόνο, εωσότου η πανδημία τον αναγκάσει να σταματήσει, στις αρχές Μαρτίου. Μια διακοπή που συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς του.

Μεταξύ 2018-2020, ο Τόνι Μπένετ ηχογράφησε ένα δεύτερο άλμπουμ με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα, μετά την επιτυχία του “Cheek To Cheek” (2014).

Ο τραγουδιστής και το περιβάλλον του αποφάσισαν να παραχωρήσουν αυτή τη συνέντευξη για να μιλήσουν για τη ζωή με Αλτσχάιμερ, επιλέγοντας τον ιστότοπο της ένωσης συνταξιούχων AARP.

«Η ζωή είναι ένα δώρο, ακόμα και με το Αλτσχάιμερ», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο Twitter, στον λογαριασμό του Τόνι Μπένετ, μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή πρόταση για την Ουκρανία: Οι μυστικές συζητήσεις στο Άμπου Ντάμπι και η επικείμενη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ
«Όχι» από το Κρεμλίνο στο ευρωπαϊκό σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία - Μέσα στον Νοέμβριο η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι λένε οι Ουκρανοί
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Εμανουέλ Μακρόν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία χρειάζεται βελτίωση
«Οι Ευρωπαίοι είναι οι μόνοι που έχουν λόγο, επειδή αυτό είναι μέρος του σχεδίου, για το τι θα κάνουμε με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία διακρατούνται από τους Ευρωπαίους»
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Πώς ο Μάρκο Ρούμπιο έσωσε την παρτίδα: Η αποκάλυψη του 28 σημείων σχεδίου για την Ουκρανία και η απομάκρυνση των «καυτών» ζητημάτων
Σε μια στιγμή που όλα έδειχναν να εκτροχιάζονται, ο Ρούμπιο λειτούργησε σαν από μηχανής θεός - Ανατρέπει το σχέδιο Γουίτκοφ με Κούσνερ και τις μυστικές επαφές με άνθρωπο του Πούτιν στο Μαϊάμι
Μάρκο Ρούμπιο 14