Κόσμος

Παγκόσμιος συναγερμός! “Εμφανίστηκε” ο Μπαγκντάντι!

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, προειδοποιεί για επικείμενες "επιχειρήσεις" των τζιχαντιστών.

Το δίκτυο μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ηχητικό μήνυμα όπου υποτίθεται ότι ακούγεται ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να προειδοποιεί ότι είναι καθ’ οδόν “καθημερινές επιχειρήσεις”.

“Καθημερινές επιχειρήσεις είναι καθ’ οδόν σε διάφορα μέτωπα” αναφέρει ο Μπαγκντάντι σε αυτό το μήνυμα που δημοσιοποίησε το δίκτυο Al Furqan. Ανέφερε επίσης πολλές περιοχές, όπως το Μαλί και το Λεβάντε, χωρίς όμως να δώσει κάποιον σαφή χρονικό προσδιορισμό.

Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα του Μπαγκντάντι από τον Απρίλιο

Ο ηγέτης του ΙΚ κάλεσε τους υποστηρικτές του να “σώσουν” τους τζιχαντιστές που κρατούνται σε φυλακές και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε καταυλισμούς εκτοπισμένων, ιδίως στη Συρία και το Ιράκ.

“Κάντε το καλύτερό σας για να σώσετε τους αδελφούς και τις αδελφές σας και να σπάσετε τα τείχη” των φυλακών. “Μην διστάσετε να τους σώσετε μπαίνοντας με τη βία στην έδρα τους και να κυνηγήσετε τους σφαγιαστές τους μεταξύ των ανακριτών και των δικαστών“, συνέχισε.

“Πώς μπορεί να συνεχίσει ένας μουσουλμάνος τη ζωή του όταν μουσουλμάνες γυναίκες σαπίζουν στα στρατόπεδα και τις φυλακές του εξευτελισμού”, ακούγεται να λέει, μιλώντας για το Ιράκ, τη Συρία και άλλες χώρες “σε κάθε γωνιά του κόσμου”.

Στη Συρία, μετά την κατάρρευση του “χαλιφάτου” του ΙΚ, τον περασμένο Μάρτιο, εκατοντάδες τζιχαντιστές κρατούνται από τους Κούρδους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS). Σύμφωνα με τις κουρδικές αρχές, περίπου 12.000 ξένοι από 30-40 χώρες (4.000 γυναίκες και 8.000 παιδιά) κρατούνται επίσης σε καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Στο Ιράκ, περισσότεροι από 500 ξένοι μαχητές έχουν καταδικαστεί από πέρσι σε θάνατο ή σε ποινές κάθειρξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2