Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το «παιδί – δολοφόνος» που συγκλόνισε τον κόσμο επιστρέφει στη φυλακή!

Το «παιδί – δολοφόνος» που συγκλόνισε τον κόσμο επιστρέφει στη φυλακή!

Ο Τζον Βέναμπλς, ο ένας από τα δύο “παιδιά – δολοφόνους του Λίβερπουλ”, διαβόητος στη Βρετανία επειδή βασάνισε και σκότωσε ένα αγοράκι το 1993, όταν και ο ίδιος ήταν μόλις 10 ετών, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Δεδομένου ότι είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τζέιμς Μπάλτζερ το 1993 –εξέτισε μόνο οκτώ χρόνια επειδή ήταν ανήλικος– αλλά και επειδή είχε ήδη καταδικαστεί και πάλι για παιδική πορνογραφία το 2010, δεν θα αφεθεί ελεύθερος πριν εκτίσει τη νέα ποινή του.

«Είναι δικό μου το λάθος»

Ο Βέναμπλς είχε δηλώσει ένοχος και παραδέχτηκε ότι είχε στην κατοχή του 1.170 φωτογραφίες καθώς και ένα “εγχειρίδιο” που εξηγούσε πώς μπορεί κάποιος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά με “ασφαλή” τρόπο.

“Είναι δικό μου το λάθος, απογοήτευσα και πάλι τους οικείους μου”, είπε στο δικαστήριο, μέσω βιντεοδιάσκεψης, από το κελί όπου κρατείται. “Είχα ανόητες, παράξενες παρορμήσεις. Δεν θα ξαναδώ αυτές τις εικόνες για πολλά χρόνια”, πρόσθεσε.

Ο δικαστής Άντριου Ίντις εκτίμησε ότι οι φωτογραφίες που είχε κατεβάσει ο Βέναμπλς στον υπολογιστή του ήταν “δυσάρεστες για τους απλούς ανθρώπους”. Υπογράμμισε ότι η κατοχή τέτοιων εικόνων “ενθάρρυνε τη διάπραξη πολύ σοβαρών αδικημάτων”. Χαρακτήρισε επίσης το “εγχειρίδιο” ένα “απεχθές έγγραφο που ενθαρρύνει τους αναγνώστες να διαπράξουν σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα σε πολύ μικρά παιδιά”. Η κατοχή αυτού του φυλλαδίου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τζον Βέναμπλς σχεδίαζε να διαπράξει “εγκλήματα σεξουαλικής φύσης σε παιδιά”, πρόσθεσε.

Το φρικιαστικό παρελθόν και η δολοφονία του μικρού Τζέιμς

Το 1993 ο Βέναμπλς και ο Ρόμπερτ Τόμσον, ηλικίας μόλις 10 ετών εκείνη την εποχή, απήγαγαν, βασάνισαν και σκότωσαν ένα νήπιο, τον μικρό Τζέιμς Μπάλτζερ, στο Λίβερπουλ. Το πτώμα του δίχρονου αγοριού βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή. Η δολοφονία του προκάλεσε οργή και βαθύτατη θλίψη στη Βρετανία.

Τα δύο αγόρια αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους το 2001 και τους δόθηκαν νέες ταυτότητες, προκειμένου να μην υποστούν αντίποινα. Το 2010 ο Βέναμπλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αφού δήλωσε ένοχος.

Επειδή η νέα ταυτότητά του παραμένει ακόμη απόρρητη, μόνο ο δικαστής μπόρεσε να τον δει, μέσω βίντεο, κατά την ακροαματική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις