Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παίζει… κρυφτούλι ο Ζάκερμπεργκ! Θα καταθέσει, αλλά δεν ξέρουμε πού και πότε!

Ζάκερμπεργκ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για την διαρροή προσωπικών δεδομένων, ωστόσο δεν εμφανίζεται! Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο επικεφαλής και ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου. Αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την προστασία δεδομένων και άλλα ζητήματα. Αυτό, όμως, που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, είναι σε ποιά ή σε ποιές Επιτροπές θα καταθέσει!

Αυτό ανέφερε μια πηγή, ενήμερη της υπόθεσης, ενώ η διεθνής κατακραυγή μετά το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από την βρετανική Cambridge Analytica κλιμακώνεται.

Απανωτές οι κλήσεις στον Ζάκερμπεργκ!

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας κάλεσε το Ζάκερμπεργκ να καταθέσει στις 10 Απριλίου. Συγκεκριμένα, σε μια ακρόαση μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Alphabet και της Twitter.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής και οι Επιτροπές Εμπορίου της Γερουσίας επίσης κάλεσαν τον γενικό διευθυντή του Facebook να καταθέσει. Δεν έχουν ακόμη οριστεί ημερομηνίες.

Μέλη του Κογκρέσου ζητούν απαντήσεις για το πώς τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών βρέθηκαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica, που κατηγορείται ότι τα χρησιμοποίησε για πολιτικούς σκοπούς.

Στα κάγκελα η Αγγλία!

Την ίδια ώρα, η απόφαση του γενικού διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των Βρετανών βουλευτών για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου “προκαλεί κατάπληξη”. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Η οποία φυσικά τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις.

“Δεδομένων των αποδείξεων που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα προκαλεί έκπληξη το ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις” είπε ο Ντέμιαν Κόλινς.

Η δήλωση αυτή του επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού έγινε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός καταμηνυτή ατασθαλιών. Ο οποίος αποκάλυψε τη δράση της εταιρείας Cambridge Analytica.

“Υπάρχουν ερωτήματα θελεμιώδους σημασίας και ανησυχίας για τους χρήστες του Facebook. Καθώς και για τη δική μας έρευνα. Ασφαλώς θα τον προτρέψουμε να το ξανασκεφθεί, αν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείες του”, πρόσθεσε ο Κόλινς.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ζάκερμπεργκ δεν σκοπεύει να καταθέσει ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αλλά θα στείλει στη θέση του τον επικεφαλής τεχνολογιών Μάικ Σρέπφερ ή τον επικεφαλής παραγωγής Κρις Κοξ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις