Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πακιστάν: 95 νεκροί

Αυξάνονται τα θύματα της επίθεσης στην πόλη Πεσαβάρ. Στην περιοχή βρίσκεται η Χ. Κλίντον

 Περισσότεροι από 95 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πολυσύχναστη αγορά της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

  Πολλά θύματα είναι εγκλωβισμένα στα ερείπια, έπειτα από την κατάρρευση πολλών μαγαζιών και ενός κτιρίου που βρισκόταν κοντά στην αγορά, δήλωσαν διασώστες και αξιωματούχοι. Στην αγορά την ώρα της επίθεσης βρίσκοταν δεκάδες γυναίκες και παιδιά. Οι τραυματίες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς φτάνουν τους 200 και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.  

  Η έκρηξη έγινε  μερικές ώρες μετά την άφιξη στην Ισλαμαμπάντ της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, για μία επίσκεψη τριών ημερών.

    Η επίθεση, για την οποία δεν έχει ακόμη υπάρξει ανάληψη ευθύνης, περιλαμβάνεται στο κύμα των επιθέσεων που οργανώθηκαν από το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), οι οποίες προκάλεσαν περισσότερους από 200 θανάτους μόνο τον Οκτώβριο.

    Η Πεσαβάρ βρίσκεται στις παρυφές των περιοχών των φυλών, όπου Πακιστανοί Ταλιμπάν και μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έχουν ισχυρές βάσεις. Η πόλη επλήγη από επτά επιθέσεις στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε