Κόσμος

Πακιστάν: Απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ίμραν Χαν (Imran Khan) σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτη (03.11.2022), Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά της αυτοκινητοπομπής του Χαν.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ίμραν Χαν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, σημειώθηκε κοντά στο Ουαζιραμπάντ, μια πόλη στο βόρειο Πακιστάν, κατά την διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης. Ο πρώην πρωθυπουργός κινούνταν προς το Ισλαμαμπάντ, προωθώντας στον κόσμο το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

«Ένας άνδρας άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Ίμραν Χαν τραυματίστηκε επίσης», δήλωσε ο Ασάντ Ουμάρ, μέλος της Εθνοσυνέλευσης του Πακιστάν. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί από μία σφαίρα στο πόδι.

Δείτε βίντεο:

Από τους πυροβολισμούς φέρεται να έχουν τραυματιστεί ακόμα οκτώ άνθρωποι. 

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί και, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στα social media, ακινητοποιήθηκε από δύο πολίτες. 

Πληροφορίες του ινδικού πρακτορείου TIMES NOW αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τον Faisal Butt. 

https://twitter.com/_TeeKhan_/status/1588136987004997632?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1588136987004997632%7Ctwgr%5Ebba3729d29e8684264e3a7830c9176bfd68ae085%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2F_TeeKhan_2Fstatus2F1588136987004997632widget%3DTweet

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Shehbaz Sharif καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Imran Khan και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή ερευνών για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από Reuters και TIMES NOW

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156